07:15:11 17.08.2018
 
Stiri

PREMII de zeci de MII de euro de la UE pentru ONG-urile care contribuie la lupta ÎMPOTRIVA fumatului

Social 12.04.2018 11:00 Vizualizări584 Autor: Ziarul National
PREMII de zeci de MII de euro de la UE pentru ONG-urile care contribuie la lupta ÎMPOTRIVA fumatului

Comisia Europeană a lansat Premiul Uniunii Europene (UE) în domeniul sănătății pentru Organizațiile nonguvernamentale, ediția 2018. În acest an, Comisia Europeană își propune să recompenseze ONG-urile care contribuie la lupta împotriva tutunului, în special prin oprirea tinerilor de a fuma sau de a folosi alte forme de tutun.

„Cu 70% dintre fumători în Europa care încep fumatul la vârsta de 18 ani și 94% care încep la vârsta de 25 de ani, este vital să ne concentrăm eforturile de prevenire a consumului de tutunul asupra tinerilor europeni. Comisia a pus în aplicare norme legale dure pentru a face produsele din tutun mai puțin atractive pentru tineri, inclusiv interzicerea aromelor caracteristice, trucurilor de ambalare și pachetelor de 10 țigări. Cu toate acestea, este bine cunoscut din experiență că abordarea multi- direcțională este necesară pentru a reduce consumul de tutun în UE. în acest sens, activitatea ONG-urilor în comunicarea cu cetățenii privind pericolele consumului de tutun este o parte neprețuită a efortului Comisiei Europene. Prin urmare, vor fi recunoscute și recompensate inițiative remarcabile ale ONG-urilor care ajută tinerii să se abțină de la consumul de tutun”, a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis.

În luna septembrie 2018, juriul va selecta zece dosare, iar în luna noiembrie vor fi anunțați cei trei câștigători. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unui eveniment la Bruxelles:

Premiul I: 20 000 de euro

Premiul II: 15 000 de euro

Premiul III: 10 000 de euro

ONG-urile participante la concurs trebuie să prezinte inițiativele, acțiunile, campaniile realizate privind promovarea normelor fără fumat, eforturi de reducere a accesibilității produselor din tutun, de sensibilizare la nivel comunitar și la nivel de instituție de învățământ.

Toate informațiile necesare, inclusiv criteriile de eligibilitate, excludere și selecție, precum și regulile de acordare a premiului pot fi găsite AICI.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md