21:59:52 01.03.2024
Stiri

Premierul Recean îndeamnă toți primarii, „indiferent de culoarea politică”, să participe la forumul organizat de președinta Maia Sandu la Chișinău: „Noi toți ne dorim același lucru”

Actualitate 06.12.2023 10:44 Vizualizări1082 Autor: Ziarul National
Premierul Recean îndeamnă toți primarii, „indiferent de culoarea politică”, să participe la forumul organizat de președinta Maia Sandu la Chișinău: „Noi toți ne dorim același lucru”


Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă primarii din R. Moldova să răspundă invitației președintei Maia Sandu și să participe, pe 9 decembrie curent, la Forumul primarilor, organizat la Chișinău.

„Vreau să rog toți primarii – și cei care au fost realeși, și cei aleși acum pentru prima dată - să participe la acest forum. El este important pentru ca să ne aliniem la ceea ce avem de făcut în localitățile noastre pentru cetățeni – administrația publică centrală și administrația publică locală. Obiectivul nostru este să construim Europa acasă și, corespunzător, avem nevoie de această colaborare. Îndemn toți primarii să vină, indiferent de culoarea politică, pentru că noi toți ne dorim același lucru – să construim localități comode, europene la noi în republică”, a declarat premierul în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Anterior, Maia Sandu a arătat că, în următorii patru ani, de primarii aleși în noiembrie curent va depinde cum se vor dezvolta localitățile din R. Moldova.

„Oamenii v-au oferit încrederea și susținerea, punându-și speranțele în faptul că veți munci pentru a construi sate și orașe în care să ne placă să trăim și cu care să ne mândrim. Vreau să discutăm cum putem face aceste lucruri împreună. Vă invit și vă aștept la Forumul primarilor, organizat pe 9 decembrie, pentru a pune fundamentul unei colaborări benefice pentru toți cetățenii”, a fost invitația lansată de șefa statului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, până acum 725 din cei 895 de primari aleși în noiembrie curent au confirmat participarea la forumul desfășurat sub egida președintei Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md