10:44:34 21.07.2019
 
Stiri

Premierul Maia Sandu i-a cerut lui Kozak ELIMINAREA tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse moldovenești, introduse după semnarea Acordului de asociere cu UE în 2014

Politică 24.06.2019 21:23 Vizualizări2310 Autor: Ziarul National
Premierul Maia Sandu i-a cerut lui Kozak ELIMINAREA tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse moldovenești, introduse după semnarea Acordului de asociere cu UE în 2014

Activitatea comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică trebuie relansată, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, după semnarea de către R. Moldova a Acordului de asociere cu UE.

Subiectul a fost discutat astăzi la Guvern de către premierul Maia Sandu și vicepremierul rus Dmitri Kozak, aflat în vizită la Chișinău.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că părțile au subliniat disponibilitatea de a relansa un dialog politic constructiv, „bazat pe respect reciproc față de interesele naționale”.

„Prim-ministrul a subliniat că guvernul de la Chișinău va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea Acordului de Asociere cu UE, în același timp dezvoltând relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă. Premierul Maia Sandu a subliniat că prioritatea Guvernului Republicii Moldova la etapa actuală este democratizarea țării și asigurarea funcționalității instituțiilor statului în interesul cetățenilor.

În contextul discuțiilor despre regiunea transnistreană, prim-ministrul Maia Sandu a atras atenția interlocutorilor asupra necesității de a opri schemele ilegale de comerț care dăunează tuturor statelor din vecinătate, dar și asupra necesității de a asigura transparență și previzibilitate în aprovizionarea regiunii cu gaze naturale”, cităm din comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Dan Cartenie 25.06.2019 08:29

La schimb cu ce?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md