04:23:42 09.07.2020
 
Stiri

Premierul Chicu, mesaj pentru Medvedev: „Am acceptat cu plăcere invitația. Suntem un guvern tehnocrat și nu vom face politică. Vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor”

Politică 20.11.2019 19:55 Vizualizări1501 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, mesaj pentru Medvedev: „Am acceptat cu plăcere invitația. Suntem un guvern tehnocrat și nu vom face politică. Vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor”


Premierul Ion Chicu s-a aflat astăzi la Moscova, în prima sa vizită oficială peste hotare, și a avut întrevederi cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, și cu președintele „Gazprom”, Alexei Miller.

Dmitri Medvedev l-a felicitat pe Chicu pentru preluarea conducerii Guvernului de la Chișinău și a menționat că, din cauza „comunicării deficitare” din ultimii ani, între guvernele Republicii Moldova și Federației Ruse s-au acumulat multe probleme ce necesită a fi examinate.

„Am acceptat cu plăcere invitația, înțelegând că există oportunități mari de cooperare nevalorificate din cauza deficitului de comunicare. Am anunțat că suntem un Guvern tehnocrat șu nu vom face politică. Respectiv, vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor și vom face reforme menite să dezvolte economia națională și să crească bunăstarea oamenilor”, i-a spus Chicu lui Medvedev, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Chicu și Medvedev au discutat despre furnizarea gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creșterea numărului de autorizații pentru transportatori, proiecte investiționale în infrastructură, lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe etc.

Ion Chicu l-a invitat pe șeful Executivului Federației Ruse să viziteze R. Moldova.

La întâlnirea cu Miller, cei doi oficiali au discutat despre alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

Alexei Miller a menționat că în prezent „Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină și a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în R. Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria.

„Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, a spus Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md