04:53:27 08.03.2021
 
Stiri

Povestea elevei de 14 ani din R. Moldova care își crește singură copilul

Social 13.12.2018 16:19 Vizualizări8585 Autor: Ziarul National
Povestea elevei de 14 ani din R. Moldova care își crește singură copilul Diaconia


Cu un bebeluș în brațe, Irina nu-și dorește de la Moș Crăciun decât un costum de tip sport și adidași, ca să poată frecventa lecțiile

Irina are 14 ani și de aproape nouă luni se află la Centrul Maternal „În brațele mamei” a Misiunii Diaconia din R. Moldova. Aici nu e singură, ci cu bebelușul ei, un băiețel de cinci luni.

La centrul care îi oferă condiții să-și crească bebelușul a ajuns fiind în a șasea lună de sarcină, fiindcă nu mai avea pe nimeni pe lume.

Tatăl i-a decedat când era mică, iar apoi s-a stins și mama ei. Speriată de singurătate și de greutățile vieții, a căutat un om care ar iubi-o și cu care ar împărți problemele, dar și bucuriile. La scurt timp l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil. În primele luni a trăit o poveste de dragoste frumoasă. Bărbatul îi dăruia flori și îi spunea cuvinte frumoase... Însă totul s-a schimbat atunci când a aflat ca fata este însărcinată. Și s-au despărțit.

Echipa Centrului Maternal a devenit noua ei familie de la care învaţă meseria de a fi mamă, dar şi abilităţi necesare în viaţă. Acolo a fost încurajată să îşi continue studiile, o ajută alte mămici beneficiare, dar şi educatorii sociali, care au grijă de băieţelul ei până se întoarce de la ore.

Chiar dacă are un copil, și Irina este încă un copil care își dorește de la Moș Crăciun un costum de tip sport şi adidaşi, pentru ca să poată frecventa orele de educaţie fizică.

Dacă vreți să fiți Moș Crăciun pentru Irina, o puteți telefona la numărul de telefon 069 474 814.

Istoria Irinei este asemănătoare cu a multor tinere care ajung la Centrul Maternal. Misiunea Diaconia a lansat și în acest an o campanie de Crăciun „În brațele mamei”, cu scopul de a le ajuta pe aceste femei și pe copiii lor.

Lista celor necesare pentru mămicile de la Centrul Maternal: Două cărucioare de vară şi două de iarnă, trei scaune de hrănit copilaşii, scutece mărimea 1-5, două premergătoare, cădițe de baie, păturele groase, 3 uscătoare de păr, produse igienice pentru copii și maturi.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie, din orice colţ al lumii, pot utiliza platforma edonaţii, iar produse igienice pot fi donate direct la sediul Misiunii Sociale Diaconia care aparține Mitropoliei Basarabiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md