20:26:49 04.07.2020
 
Stiri

„Poșta Moldovei” DEZMINTE că întreprinderea ar fi implicată într-o schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări: Solicită scuze publice de la Sorin Stati

Anticorupție 24.06.2019 18:00 Vizualizări1537 Autor: Ziarul National
„Poșta Moldovei” DEZMINTE că întreprinderea ar fi implicată într-o schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări: Solicită scuze publice de la Sorin Stati


Î.S. „Poșta Moldovei” dezminte informațiile lansate de fostul director al „MoldATSA”, Sorin Stati, potrivit cărora întreprinderea ar fi implicată „într-o oarecare schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări”. Mai mult, „Poșta Moldovei” îi cere lui Stati să dezmintă public această informație, în caz contrar îl va acționa în judecată.

„Î.S. „Poșta Moldovei” constată cu regret că, în mod sistematic, în dependență de situația politică existentă și de interesele personale, anumite persoane ies în spațiul public cu speculații și acuzații declarative și nefondate ce țin de activitatea întreprinderii. Anume astfel pot fi catalogate și declarațiile dlui Stati Sorin. Concretizăm că, „Poșta Moldovei” face parte din rețeaua poștală internațională alături de alte 192 țări membre a Uniunii Poștale Universale și își desfășoară activitatea în conformitate cu actele normative interne și internaționale ce țin de domeniul poștal”, se arată într-o declarație a întreprinderii.

De asemenea, oficialii de la întreprinderea de stat spun că operatorul poștal pune la dispoziția expeditorului informația privind lista obiectelor supuse restricțiilor la import conform legislației țărilor de destinație, care au obligația respectării acestor restricții.

„Operațiunea de control vamal al trimiterilor poștale și a documentației aferente perfectate de expeditori, este realizată de colaboratorul vamal, care, drept urmare, validează declarația vamală a trimiterii internaționale, iar operatorul poștal nu poartă nici o responsabilitate de perfectare a declarației vamale. Conform prevederilor legale de securitate aeronautică, trimiterile poștale sunt verificate suplimentar prin scanare de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, care pot interveni în cazul depistării unor neconformități”.

Totodată, „Poșta Moldovei” spune că țările membre UPU nu au semnalat cazuri de constatare în trimiterile poștale internaționale a careva obiecte interzise în circuitul poștal sau restricționate.

„„Poșta Moldovei”, în calitate de operator poștal național, prin prisma prevederilor și procedurilor legale existente, nu-i poate fi atribuită responsabilitatea expedierii substanțelor anabolizante și țigărilor prin intermediul trimiterilor poștale. De asemenea, menționăm că „Poșta Moldovei”, pe perioada activității sale, în fiecare caz de anchetă privind presupunerile legate de expedierea acestor obiecte prin intermediul trimiterilor poștale, a dat dovadă de cooperare și a acordat comisiilor/organelor de anchetă suportul necesar, fiind puse la dispoziție toate actele și informațiile solicitate”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md