02:36:40 23.07.2018
 
Stiri

Plăcuțele de înmatriculare ar putea să nu mai fie RIDICATE de polițiști. Indicație pentru MAI să găsească soluții

Social 14.11.2017 15:46 Vizualizări1243 Autor: Ziarul National
Plăcuțele de înmatriculare ar putea să nu mai fie RIDICATE de polițiști. Indicație pentru MAI să găsească soluții ProTV.md

Președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a solicitat să fie eliminată practica ridicării plăcuțelor de înmatriculare ale automobilelor care staționează neregulamentar. În acest sens, liderul democraților a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să vină cu o soluție alternativă pentru sancționarea șoferilor care parchează neregulamentar, iar ulterior pierd foarte mult timp ca să primească procesul-verbal și, implicit, să-și recupereze plăcuțele de înmatriculare.

Despre aceasta a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, după ședința săptămânală a formațiunii.

„Cei care încalcă regulile trebuie să plătească, dar să se procedeze ca în statele europene. Să le fie aplicată amenda, dar să nu li se ridice plăcuțele de înmatriculare. În plus, trebuie redus cât mai mult contactul între cetățeni și polițiștii în astfel de situații, pentru a preveni și posibile acte de corupție”, a menționat Gămurari.

Acesta a mai adăugat că, pentru a realiza acest lucru, ar fi necesare unele modificări legislative. „Despre asta se va discuta în cadrul Guvernului și se va veni cu o soluție. Trebuie să fie găsit un numitor comun. Nu se intenționează sancționarea a cât mai mulți șoferi. Cei care au comis încălcare să plătească, dar în același timp să nu piardă ore în șir ca să soluționeze această problemă”, a conchis sursa citată.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md