02:48:00 27.02.2024
Stiri

Pensionare în Grecia, visul tot mai multor europeni. Plaje frumoase, climă blândă și stil de viață relaxat vs. birocrație

Actualitate 30.01.2024 08:30 Vizualizări2550 Autor: Ziarul National
Pensionare în Grecia, visul tot mai multor europeni. Plaje frumoase, climă blândă și stil de viață relaxat vs. birocrație


Grecia este o țară fascinantă care atrage expații din întreaga lume prin amestecul său încântător de plaje curate, o climă blândă, un stil de viață relaxat și ospitalitatea caldă a poporului grec.

Grecia se află pe locul 7 în lume în topul celor mai bune locuri de pensionare, datorită farmecelor sale: climă însorită, viață accesibilă în comparație cu alte state europene, bucătărie delicioasă și sănătoasă și multe altele.

Fie că îți dorești zgomotul unui centru metropolitan sau liniștea unui refugiu rural, Grecia oferă o gamă largă de opțiuni atrăgătoare, scrie publicația Greek City Times.

Cu o populație de aproximativ 10 milioane, Grecia pune la bătaie peisaje și comunități diverse.

În timp ce redresarea financiară a Greciei și interesul crescând al investitorilor au dus la creșterea prețurilor, în special în zone populare, costul total al vieții rămâne cu 30-50% mai mic decât în țări precum SUA sau țările din Europa de Nord.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că birocrația poate fi un obstacol, cerând răbdare și perseverență, scriu jurnaliștii publicației citate.

Dincolo de soare și accesibilitate, sufletul Greciei stă în renumita sa ospitalitate.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei destinații de pensionare care să îmbine accesibilitatea, frumusețea naturală, cultura bogată și localnici primitori, Grecia ar putea fi locul pentru dumneavoastră, mai scrie ziarul din Grecia.

Cetățenii UE nu au nevoie de viză pentru a se retrage la pensie în Grecia. Grecia, ca stat membru al UE, permite cetățenilor UE să locuiască în țară fără viză pentru o perioadă prelungită.

Cu toate acestea, există anumite cerințe administrative și de documentare, cum ar fi înregistrarea la autoritățile locale, dovada că aveți mijloace financiare suficiente pentru a vă întreține și obținerea unei asigurări de sănătate.

De asemenea, va trebui să obțineți un număr fiscal personal pentru a participa la activitățile de zi cu zi, pentru a plăti facturile și pentru a cumpăra cazare.

Pentru diferitele aspecte birocratice ale procesului, indiferent dacă vorbim de cetățeni UE sau non-UE, puteți consulta global citizen solutions.

Piața imobiliară din Grecia este la fel de versatilă ca și piața chiriilor și oferă tot ceea ce potențialii cumpărători și-ar putea dori.

Fie că este un apartament pe malul mării, o vilă în mediul rural sau o casă în centrul orașului, Grecia satisface toate buzunarele și dorințele.

Ca și în cazul proprietăților de închiriere, prețul depinde de o serie de factori, cum ar fi locația, facilitățile și starea proprietății.

Prețul pe metru pătrat în centrul orașului variază între 1.300 și 4.000 de euro, iar în afara centrului orașului, prețurile variază de la 1.000 la 3.500 de euro, potrivit Global Citizen Solution.

Când vă mutați în străinătate, costul lunar al alimentelor, cheltuielile casnice și mesele ocazionale sunt factori importanți de luat în considerare, mai ales dacă aveți o familie.

Grecia este cunoscută pentru bucătăria sa excepțională la prețuri rezonabile și pentru produsele proaspete, care este considerată una dintre cele mai bune și mai ieftine din Europa.

Dacă luați masa în oraș, o masă la un restaurant ieftin costă în jur de 12 de euro de persoană, iar o masă cu trei feluri pentru două persoane la un restaurant de gamă medie costă, în medie, aproximativ 45 de euro.

Suma de bani necesară pentru a vă pensiona în Grecia variază în funcție de stilul de viață, locație și preferințele individuale.

În medie, pensionarii pot avea nevoie de între 800 și 2.500 de euro pe lună pentru a acoperi cheltuielile de trai, inclusiv locuința, mâncarea, îngrijirea sănătății și activitățile de agrement.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md