22:31:15 24.06.2024
Stiri

Partidul Unității Naționale are un NOU președinte și anunță că demarează negocierile pentru a FUZIONA cu PLDM: Ana Guțu nu a fost de acord și și-a dat demisia din partid

Actualitate 28.05.2023 18:21 Vizualizări3656 Autor: Ziarul National
Partidul Unității Naționale are un NOU președinte și anunță că demarează negocierile pentru a FUZIONA cu PLDM: Ana Guțu nu a fost de acord și și-a dat demisia din partid


Partidul Unității Naționale (PUN) are un președinte nou, ales duminică, 28 mai, în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii.

Astfel, noul președinte al PUN este Alexandru Cimbriciuc, fost viceministru al Apărării în anii 2015 - 2016 și fost deputat liberal-democrat în perioada anilor 2009 - 2014.

În cadrul aceleiași ședințe, Congresul a votat „cu o majoritate clară de voturi” demararea negocierilor cu privire la fuzionarea Partidul Unității Naționale cu Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„Ținând cont de faptul că am dat unicul vot categoric împotrivă fuzionării PUN cu PLDM, mi-am depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale. Rămân un ostaș al Unirii, un profesor universitar, care a făcut tot posibilul pentru a impulsiona și a afirma mișcarea unionistă în Republica Moldova. Le mulțumesc respectuos tuturor colegilor, care au fost alături de mine, când am fondat Partidul unioniist „Dreapta” în 2015, când am participat la prezidențialele din 2016, apoi când a fost schimbată denumirea Partidului „Dreapta” în „Partidul Unității Naționale”, pentru a-l aduce în fruntea Partidului pe președintele Traian Băsescu. Consider că Unirea Republicii Moldova cu România este inevitabilă, iar responsabilitatea pentru regenerarea și relansarea unei mișcări unioniste puternice cade pe umerii tinerii generații”, a scris pe Facebook Ana Guțu.

Partidul Unității Naționale (PUN) este unul de centru-dreapta, care militează pentru reunificarea României cu Republica Moldova, aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md