15:32:41 16.07.2018
 
Stiri

Partidul „ȘOR”: „Achităm pentru arenda spațiului în Primăria Orhei de două ori mai mult decât fostul chiriaș”

Alegeri 2018 11.07.2018 10:06 Vizualizări387 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR”: „Achităm pentru arenda spațiului în Primăria Orhei de două ori mai mult decât fostul chiriaș” facebook

„Partidul Politic „ȘOR” închiriază spațiul de la parterul clădirii administrative a Primăriei Orhei în deplină conformitate cu prevederile legislației în vigoare și la un preț de două ori mai mare decât cel pe care îl achita precedentul locatar și cu 30% mai mare decât tarifele stabilite de Cancelaria de Stat”, a declarat președintele formațiunii, Ilan Șor, după ce în presă au apărut informații că formațiunea sa ar închiria ilegal sediul.

Potrivit lui Șor, spațiul respectiv nu mai era utilizat de mult timp, iar procedura de dare în locațiune a corespuns tuturor normelor legale. „Aceste spații nu mai erau utilizate demult de primărie și erau date în chirie. În al doilea rând, încăperea a fost dată în chirie Partidului „ȘOR” în conformitate cu toate normele și procedurile juridice”, dă asigurări primarul de Orhei și liderul Partidului „ȘOR”.

Totodată, Ilan Șor menționează că formațiunea pe care o conduce plătește pentru chirie de două ori mai mult decât agentul economic care se folosea anterior de spațiu și chiar mai mult decât tarifele stabilite de Cancelaria de Stat.

„Plata pentru chirie, care ajunge în bugetul Primăriei, este de două ori mai mare decât anterior și cu 30% mai mare decât tarifele maximale stabilite de Cancelaria de Stat. O simplă comparație: agentul economic care închiria anterior achita 6465 de lei lunar, iar Partidul „ȘOR” plătește 14726,94 de lei”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Șor spune că agentul economic care închiria anterior spațiul putea să participe la licitație și să propună un preț mai mare.

Primarul de Orhei mai spune că închirierea de către Partidul „ȘOR” a spațiului din clădirea Primăriei este în beneficiul tuturor, inclusiv al orășenilor. „Pentru mine, ca președinte de partid și primar, care lucrează și construiește acest oraș de la zero, fiecare clipă este prețioasă. Timpul pe care l-aș pierde deplasându-mă de la sediul partidului la Primărie, acum îl folosesc pentru rezolvarea problemelor locuitorilor municipiului”, explică sursa citată.

Și Primăria Orhei, prin intermediul unui comunicat de presă, a confirmat că Partidul „ȘOR” achită o taxă de chirie mult mai mare decât precedenta, iar toate procedurile de dare în locațiune au fost respectate. „Primăria municipiului Orhei, în conformitate cu prevederile legale, a anunțat în Monitorul Oficial al R. Moldova, pentru data de 6 februarie 2018, ora 11.00, licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a parterului cu suprafața de 127,7 m.p. și demisol. În calitate de participant la licitația din 06.02.2018 s-a înregistrat Partidul Politic „ȘOR”, care și-a adjudecat dreptul de locațiune pe un termen de un an, la prețul de 176.723,28 lei. Această sumă este fixată în protocolul licitației”, se arăta în comunicatul Primăriei.

În același timp, Primăria Orhei subliniază că Partidul „ȘOR” a propus și alocarea unei sume de aproximativ un milion de lei pentru modernizarea unei grădinițe. „În activitatea sa, Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchea legii și nu admite încălcări. Deși înțelegem că aceste acuzații sunt doar o parte a unei mari campanii de discreditare a primarului municipiului Orhei, totuși, cerem să fie încetată difuzarea acestor informații mincinoase. De asemenea, insistăm să fie prezentate scuze publice. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa în instanța de judecată”, se mai precizează în comunicatul remis de Primăria Orhei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md