14:19:36 15.06.2024
Stiri

Panglici tricolore împărțite în Piața Unirii Principatelor din Chișinău de către reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare: Obiectivul legat de Alexandru Ioan Cuza, anunțat de CUB pentru următorul ciclu electoral la nivel local

Actualitate 24.01.2023 15:23 Vizualizări2276 Autor: Ziarul National
Panglici tricolore împărțite în Piața Unirii Principatelor din Chișinău de către reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare: Obiectivul legat de Alexandru Ioan Cuza, anunțat de CUB pentru următorul ciclu electoral la nivel local CUB


Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a marcat astăzi împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o acțiune care a vizat distribuirea de panglici tricolore în capitala R. Moldova.

Mai exact, acțiunea a avut loc în piața cu același nume din sectorul Buiucani al Chișinăului.

CUB și-a asumat ca obiectiv, pentru următorul ciclu electoral la nivel local, instaurarea unui monument al domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Piața Unirii Principatelor.

„Este un demers pe cât de adecvat, pe atât de potrivit pentru acest spațiu, pornind de la numele acestei piețe, dar este și un demers arhitectural care va schimba în bine aspectul acestei piețe. Suntem siguri că cetățenii sectorului Buiucani al capitalei și nu doar vor susține acest obiectiv”, a declarat președintele CUB, Igor Munteanu.Ion Terguță, membru al CUB, a adăugat că Unirea Principatelor Române este un exemplu pentru politicieni, care „ar trebui să învețe că soluții există întotdeauna, contează unde le cauți și ce scopuri îți propui: „Ar fi extraordinar ca națiunea română să învețe să profite de exemplele istoriei sale”.

Menționăm că în Chișinău există un bust al domnitorului Alexandru Ioan Cuza - în sectorul Botonica.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md