11:23:33 24.01.2018
Stiri

OPINII: Prin propunerea lui Sturza la Apărare, „Plahotniuc vrea să UCIDĂ doi iepuri dintr-odată”

Politică 12.09.2017 14:00 Vizualizări3430 Autor: Raisa Lozinschi
OPINII: Prin propunerea lui Sturza la Apărare, „Plahotniuc vrea să UCIDĂ doi iepuri dintr-odată”

Un ministru al Apărării nu trebuie să fie neapărat militar de profesie, fiindcă acesta promovează politici, susține analistul politic Oazu Nantoi, care face referire la practica europeană, mai ales că un ministru al Apărării este secondat de șeful Statului Major al Armatei care este un profesionist în domeniu.

Prin propunerea lui Eugen Sturza, vicepreședintele popularilor-europeni, la această funcție, liderul PD Vlad Plahotniuc ar avea intenția „să ucidă doi iepuri dintr-odată”, crede analistul.

„Sturza face parte din cercul apropiat lui Iurie Leancă și, prin această propunere, Plahotniuc vrea să ucidă doi iepuri deodată: să-și consolideze imaginea de proeuropean și să se achite cu Leancă pentru evenimentul din 29 iulie 2016, când PPEM a semnat un acord de colaborare cu coaliția majoritară”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Oazu Nantoi.

Analistul consideră că această mișcare este mai mult „una de imagine”, fiindcă Armata Națională „continuă să fie o cenușăreasă pentru politicieni”.


Întrebat dacă Dodon va accepta această candidatură atunci când va veni repetat de la Guvern, Nantoi a declarat că „rămâne de văzut”, mai ales că „e greu de ghicit când Plahotniuc și Dodon concurează în realitate și când fac spectacol”. Totuși, Nantoi accentuează că „Igor Dodon nu este președinte al R. Moldova, ci un agent de influență al Federației Ruse și al celor care se lasă manipulați”.

Un joc de imagine în acest caz vede și directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu.

„PD se simte stingher la guvernare și înțelege că nu-i deștept să guvernezi de unul singur în condiții de criză și instabilitate sistemică. Cooptarea PPEM la actul guvernării are loc, astfel, prin atribuirea poziției de vicepreședinte al Parlamentului liderului PPEM și, la puțin timp după asta, și a funcției de ministru al Apărării lui Eugen Sturza, fostul șef de cabinet al Guvernului Leancă. Nu se pune problema competenței profesionale, pentru că de Armata Națională nu-și bate capul nimeni astăzi, iar bugetarea armatei cu 0,43% vorbește clar despre decizia de a ține armata strict mai degrabă decorativ. Potrivit logicii PD, rezistența actualului șef de stat Dodon ar fi putut fi înfrântă și mai devreme prin votarea repetată în Parlament, daca ar fi existat decizia politică a liderului PD. Și iată că Eugen Sturza arată un „răsărit” de pluralism politic în Guvernul care-și schimbă culoarea și proporțiile din mers, ca un cameleon”, a comentat pentru Ziarul NAȚIONAL Igor Munteanu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Realist 12.09.2017 15:30

Vrea sa-l ucida pe Dodon. Un iepure tare gras ))

Vasile 12.09.2017 15:34

Ei hai... iar plahotniuc și iar ca si cum scheme.. Dodon ar putea in cele din urma accepta si deci ce faceti mai departe domnilor opiniatori?

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md