18:38:04 27.01.2020
 
Stiri

Operațiile de PROTEZARE, date peste cap de procedurile de achiziții: Nici jumătate din intervențiile planificate nu au fost realizate de la începutul anului în R. Moldova

Social 31.07.2019 14:59 Vizualizări754 Autor: Ziarul National
Operațiile de PROTEZARE, date peste cap de procedurile de achiziții: Nici jumătate din intervențiile planificate nu au fost realizate de la începutul anului în R. Moldova
Poză simbol


În R. Moldova au fost efectuate, în prima jumătate a anului curent, peste 1 100 de operaţii în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari sau circa 36% din volumul contractat. Este vorba de operații de protezare de șold, genunchi și umăr.

Pentru aceste intervenții, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat peste 50 de milioane de lei.

În 2019, CNAM a contractat în total 3 134 de operații în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari, iar sumă totală pentru aceste cazuri tratate este de peste 139 de milioane de lei.

CNAM arată într-un comunicat de presă că unul dintre motivele care stau la baza realizării în primul semestru al unui număr mai mic de operații de acest fel ar fi dotarea insuficientă cu consumabile necesare a instituțiilor medico-sanitare din cauza procedurii de achiziție.

Pentru a asigura efectuarea tuturor operațiilor planificate pentru anul curent, CNAM în prezent poartă negocieri privind posibilitatea prestării acestor servicii medicale de către prestatorii privați.

În anul curent, pentru prestarea serviciilor în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari, CNAM a încheiat contracte cu 16 instituţii medicale: 14 publice şi două private.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md