02:58:53 21.07.2018
 
Stiri

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova solicită aprobarea de URGENȚĂ a pachetului de legi privind limitarea ABUZURILOR asupra agenților economici

Economie 14.12.2017 10:40 Vizualizări1842 Autor: Ziarul National
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova solicită aprobarea de URGENȚĂ a pachetului de legi privind limitarea ABUZURILOR asupra agenților economici

Reprezentanții mediului de afaceri din R. Moldova au solicitat Guvernului și Parlamentului să aprobe de urgență pachetul de legi care prevede limitarea abuzurilor asupra agenților economici. Această solicitare a fost făcută ieri, în cadrul Galei Antreprenorilor, organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), care a reunit peste 400 de întreprinzători.

Un proiect de lege, care a fost elaborat de Ministerul Justiţiei, urma să fie discutat ieri la ședința de Guvern, dar a fost amânat. Cei peste 400 de întreprinzători prezenți la Gală au subliniat că reforma propusă va dinamiza mediul de afaceri şi va duce la creşterea economiei și la crearea noilor locuri de muncă.

Omul de afaceri, Alexandru Bilinkis, a spus că este necesar de a aproba cât de curând aceste legi. „Este un pachet de legi actual. Reforma trebuie aprobată cât mai repede. Neapărat trebuie de acţionat în aşa fel, încât legislaţia să prevadă pedepsirea escrocilor sau a hoţilor”, a spus acesta.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a precizat că studiile arată că oamenii de afaceri continuă să resimtă presiuni din partea structurilor de control. „Un studiu realizat împreună cu colegii de la asociaţiile de business arată că sunt anumite probleme cu organele de control, anumite chestiuni care împiedică dezvoltarea afacerilor. Reprezentanții a 511 companii au zis că au asemenea problem”, a spus Harea.

Și președintele Asociației Investitorilor Străini, Alexander Koss, a admis că e nevoie de a efectua anumite controale, doar că acestea trebuie să fie motivate. „Aceste controale nu trebuie să încurce, nici într-un caz, la dezvoltarea afacerii. În această ordine de idei, la început am fost miraţi de iniţiativa guvernării şi a lui Vlad Plahotniuc. Nu ne-am închipuit că acest lucru este posibil”, a spus preşedintele Asociaţiei Investitorilor Străini.

La eveniment a fost prezent și preşedintele AOAM, liderul PD, Vlad Plahotniuc, care a amintit că îmbunătăţirea mediului de business este o prioritate a actualei guvernări. „Noi suntem interesaţi ca în R. Moldova să existe o colaborare corectă, onestă şi benefică între guvernare şi business. Şi ea există. De asta se teme opoziția, dar noi o vom promova oricum. Noi vom găsi tot timpul, neapărat, argumente, ca să convingem şi partenerii noştri de dezvoltare, care încă ezită să susţină acest proiect”, a subliniat Vlad Plahotniuc, citat de publika.md.

Prim-ministrul Pavel Filip e de acord că această reformă este un instrument necesar. „Noi nu ne-am pus scopul să-i pedepsim pe toţi şi, Doamne fereşte, să nu scape cineva nepedepsit. Noi ne-am pus scopul să dezvoltăm economic R. Moldova şi ca oamenii de afaceri să se simtă bine, să plătească bani în buget şi, astfel, noi ne vom putea realiza un obiectiv important pentru noi – să facem investiţii sociale şi investiţii publice”, a adăugat premierul Filip.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!timofei 14.12.2017 10:57

o sa fie aprobat, precum si decriminalizarea care presupune ca o incalcare agentul economic o sa achite prejudiciul + amenda!

Dragos 14.12.2017 11:36

AOAuuuu! Matrapazlac, Mafiotlac!!! Uitati-va la Nebunul s(t)atului care ii conduce, la proxenetul, sadomitul, asasinul, interlopul, la pocitania bondoaca care le-a suflat in ureche ce sa mai "ceara". De facto si de urgenta se urmareste dezlegarea la greva fiscala. Caci tara e in bezna, iar monstrii nu dorm, iar profitorii stau cu limboiul laugerul matroanei de GBordelC. N-ar strica niste psihiatri. Pentru economia e varza. Comunistoizi mafioti, Pegra nenorocita!!!

Dragos, esti sanatos? 14.12.2017 12:03

Prostia omeneasca o vedeti in comentariul lui Dragos. Bai om din mocirla ce esti, Plaha sustine oamenii de afaceri, da tu ce faci, inafara de pierderea timpului cu comentarii prostesti?

Rustin 14.12.2017 17:14

Mult conteaza IMM-urile, de la ei incep afacerile mari, in primul rand pe ei trebuie de sustinut.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md