O NOUĂ modalitate de verificare a calității producției alcoolice autohtone. ORGANOLEPTICĂ!


Calitatea producției alcoolice autohtone va fi testată cu ajutorul a 21 de specialiști în degustare, care vor aprecia aspectul, culoarea, aroma, gustul și caracterul tipic băuturii.
Executivul a aprobat astăzi Regulamentul privind evaluarea organoleptică a berii, a produselor pe bază de bere și a producției alcoolice. Evaluarea va fi efectuată de Comisia Centrală de Degustație în componența căreia vor intra 21 de membri, care vor fi selectați prin concurs, condiția principală fiind experiența minimă de cinci ani.
Specialiștii vor testa băuturile în cadrul unor ședințe de degustare deschise la o masă comună la care vor discuta caracteristicile mostrelor analizate. Fiecare degustător va trebui să analizeze aspectul, culoarea, aroma, gustul și caracterul specific al băuturii și să aprecieze printr-un anumit punctaj calitatea mostrelor evaluate.
Cei care nu vor fi de acord cu decizia Comisiei o vor putea contesta în timp de cinci zile de la data obținerii rezultatului.









































































