16:46:07 20.05.2019
 
Stiri

O companie cu vânzări de peste 17 miliarde de dolari ar putea dezvolta afaceri în R. Moldova

Economie 12.03.2019 11:39 Vizualizări1033 Autor: Ziarul National
O companie cu vânzări de peste 17 miliarde de dolari ar putea dezvolta afaceri în R. Moldova

Reprezentanții companiei „Huawei”, care au avut o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, au apreciat modelul parcului IT din R. Moldova, menționând că sunt interesați de promovarea si implementarea avantajelor acestuia și în țara lor, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„R. Moldova are un potențial viabil pentru dezvoltarea sectorului TIC. Lucrăm la multiple politici de stimulare a sectorului TIC, începând cu infrastructura de comunicații electronice performantă, extinderea centrelor de excelență IT, precum și la Strategia de dezvoltare a industriei tehnologiei informației. Vă invităm să dezvoltați afacerile în țara noastră, și să beneficiați de oportunitățile oferite în cadrul parcului IT”, a îndemnat Gaburici.

Potrivit acestuia, rezidenții parcului IT au posibilitatea să obțină un regim special de impozitare de 7% - impozit unic, rezidență virtuală, mecanism simplificat de administrare și raportare printr-o formă unică, gamă vastă de domenii de activitate inovațională.

De partea cealaltă, reprezentanții companiei „Huawei” au apreciat pozitiv reformele înfăptuite de MEI pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, făcând referire și la succesul înregistrat de primul park IT din Moldova, se spune în comunicatul MEI. Totodată, aceștia au menționat că R. Moldova se numără printre țările care ar putea deveni oplatformă de implementare a soluțiilor IT.

„Huawei” este o companie chineză producătoare de echipamente de telecomunicații și furnizor global al infrastructurii TIC și al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie - rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud. În anul 2018 compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md