15:19:51 15.08.2022
Stiri

NUMIRI în Parlament: Doi viceguvernatori noi la BNM, un NOU membru la CEC, iar de la Consiliul Concurenței pleacă Ala Popescu

Actualitate 03.12.2021 12:14 Vizualizări1408 Autor: Ziarul National
NUMIRI în Parlament: Doi viceguvernatori noi la BNM, un NOU membru la CEC, iar de la Consiliul Concurenței pleacă Ala Popescu


Parlamentul și-a început ședința de astăzi cu mai multe numiri și demisii din funcții în diferite instituții publice.

După ce au votat noua componență a Consiliului Audiovizualului și noul director al Companiei „Teleradio-Moldova”, deputații au aprobat cererea de demisie a Alei Popescu, membru al plenului Consiliului Concurenței, începând cu data de 16 decembrie curent.

De asemenea, Parlamentul a votat-o, cu 83 de voturi, pe Teodora Vangheli în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), candidatură propusă de Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor și nesusținută în Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități.

În aceeași ședință, Legislativul a votat doi noi viceguvernatori la Banca Națională a Moldovei (BNM) cu 57 și, respectiv, 58 de voturi.Este vorba despre Arcadie Albul și Tatiana Ivanicichina, numiți pentru un mandat de șapte ani, la propunerea conducerii actuale a BNM.

Tatiana Ivanicichina are studii de licență în economie (ASEM) și de master în administrare publică în cadrul Programului Managementul politicilor economice al Columbia University, School of International and Public Affairs, SUA. Noul viceguvernator al BNM are o experiență de peste zece ani în domeniul financiar, activând anterior la Ministerul Finanțelor în calitate de consultant, șef de direcție și Secretar de Stat.

Arcadie Albul la fel a făcut studii universitare la Academia de Studii Economice din Moldova, participând ulterior la mai multe programe de instruiri și de formare profesională la universitățile din SUA. În perioada 2010-2012 a activat în cadrul Băncii Centrale Europene, iar din 2012 până în prezent, în cadrul Bank for International Settlements. Arcadie Albul urmează să preia atribuțiile funcției din 1 martie 2022.

Numirile de astăzi suplinesc toate cele trei poziții de viceguvernatori ai BNM, după ce pe 4 noiembrie 2021, Parlamentul l-a aprobat în funcție pe Constantin Șchendra.

De asemenea, în ședința de astăzi, Parlamentul a acceptat cererea de demisie a directorului Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md