04:45:51 09.05.2021
 
Stiri

Noutate BUNĂ pentru BASARABENII care s-au programat să se vaccineze în România. Numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare

Actualitate 20.04.2021 15:59 Vizualizări1481 Autor: Ziarul National
Noutate BUNĂ pentru BASARABENII care s-au programat să se vaccineze în România. Numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare


Numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare. În județele Suceava, Vrancea, Giurgiu și Mehedinți nu mai este înscrisă nicio persoană pe lista de așteptare, pentru niciun vaccin.

Cele mai multe locuri libere pentru vaccinare sunt în Timiș, unde sunt dispobile aproape 20.000 de locuri pentru vaccinul Pfizer, 3.800 pentru Moderna și 8.400 pentru AstraZeneca.

Locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

Pfizer: 115.604

Moderna: 34.332

AstraZeneca: 61.396

Total: 211.332

Persoane înscrise pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

Pfizer: 168.977

Moderna: 8.657

AstraZeneca: 2.202

Total: 179.836

Cele mai multe persoane înscrise în listele de așteptare sunt în București, unde sunt înscrise peste 60.600 de persoane, majoritatea pentru vaccinul Pfizer. În Capitală, potrivit platformei de vaccinare, locuri libere sunt doar la vaccinul AstraZeneca, aproximativ 5.300 de doze.

Harta cu locurile libere pentru vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi consultată AICI.

În județele Suceava, Vrancea, Giurgiu și Mehedinți nu mai este înscrisă nicio persoană pe lista de așteptare, pentru niciun vaccin.

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat la Jurnalul de Seară, de la Digi24, că i se pare mic numărul de aproximativ 80.000 de persoane imunizate în 24 de ore, în condițiile în care România a ajuns la o capacitate de vaccinare zilnică de 115.000 de oameni.

„Mi se pare puțin. O să am o discuție cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a declarat prim-ministrul. Florin Cîțu a mai spus că pentru a-i convinge pe oamenii din mediul rural să se vaccineze este nevoie de mobilizarea primarilor, a preoților, a educatorilor și a medicilor. Imunizarea este singura soluție ca să revenim la viața normală, susține Cîțu, care le-a cerut românilor să participe la campania de vaccinare.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toții”, a spus acesta, la Digi24.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md