01:45:13 15.06.2024
Stiri

Noi DETALII despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc: Un oligarh din UE l-ar fi adăpostit în Miami

Partide/Comunicate 11.12.2019 10:03 Vizualizări6438 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc: Un oligarh din UE l-ar fi adăpostit în Miami


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, s-ar afla și acum la Miami, SUA, iar până nu demult a stat într-o casă de lux a unui oligarh din Uniunea Europeană. Acesta a cerut azil politic în SUA, dar și în Ucraina. Cel puțin, așa susține primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, până în luna august curent, Vlad Plahotniuc a stat în casa din Miami a unui oligarh din UE, căruia i-ar fi promis că o va cumpăra. Totuși, Plahotniuc l-ar fi dus de nas pe oligarhul european, deoarece așa și nu a mai cumpărat casa de 10-12 milioane de dolari. Problema lui Plahotniuc e că nu poate aduce așa simplu în SUA o valiză cu 10 milioane de dolari, a spus ieri-seară liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc ar fi făcut o solicitare de azil și în Ucraina, stat care nu-și extrădează cetățenii în Rusia. Acesta ar fi ales Ucraina, pentru că în instituțiile de stat au rămas foarte mulți oameni apropiați lui Petro Poroșenko, prietenul său. Sursa citată a mai adăugat că Plahotniuc nu poate părăsi SUA, deoarece i s-ar anula automat solicitarea de a primi azil în America.

Politicianul s-a referit și la a doua identitate a lui Plahotniuc, pe care a obținut-o în martie 2018. Emiterea pașaportului cu numele Vladislav Novak a fost permisă de SIS, iar președintele Igor Dodon cunoștea foarte bine acest lucru. Actul i-a fost eliberat pentru a participa la operațiunea de eliberare a piloților moldoveni, luați ostatici de talibani în Afganistan.

Renato Usatîi a mai spus că „pașapoarte fermecate” au primit și alte persoane din anturajul lui Plahotniuc, inclusiv „bancherul negru” Gherman Gorbunțov. Acestuia i-a fost eliberat un pașaport moldovenesc cu numele Piotr Kirov. Bancherul are și acum acest pașaport, care e valabil un an.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md