12:26:37 27.10.2021
Stiri

VIDEO // Renato Usatîi a fost SUNAT de Maia Sandu. Ce CONDIȚII pune liderul „Partidului Nostru” pentru a o sprijini pe lidera PAS în turul II

Actualitate 02.11.2020 20:24 Vizualizări2463 Autor: Ziarul National
VIDEO // Renato Usatîi a fost SUNAT de Maia Sandu. Ce CONDIȚII pune liderul „Partidului Nostru” pentru a o sprijini pe lidera PAS în turul II Captură


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost sunat astăzi de Maia Sandu, care l-a învins pe Igor Dodon în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cei doi politicieni urmează să se întâlnească marți, 3 noiembrie, pentru a discuta în mod special două chestiuni care îl interesează pe Usatîi.

În primul rând, Usatîi vrea să afle poziția Maiei Sandu vizavi de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și cum va fi rezolvată „problema diasporei”.

„În turul doi nu am ajuns eu, dar Maia Sandu și Dodon. Astăzi pe mine mă interesează cum poate fi dizolvat Parlamentul. Eu nu vreau discuții… Maia Sandu a spus că, dacă va fi o candidatură (de premier) bună din partea majorității… Care majoritate? Șor, socialiștii, PD… care sunt ei? Ca să nu facem acum declarații prea multe… Eu am discutat cu Maia Sandu la telefon și am convenit să avem mâine o întrevedere. După această întrevedere vom ieși și vom face declarații. Fiecare discuție trebuie să fie publică, nu cum făcea Plahotniuc. Ne-am înțeles să discutăm… eu am întrebări. A făcut promisiuni, iar cetățenii așteaptă ca acestea să fie îndeplinite. Sunt unele lucruri elementare, dar sunt și lucruri de bază, precum declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Trebuie să dizolvăm acest bordel politic. Acest Parlament nu mai este reprezentativ. Eu sper ca mâine, după ce voi discuta cu Maia Sandu, vom face un apel către cetățenii R. Moldova… Eu am mai spus că, potrivit art. 2 din Constituție… a venit toață țara în PMAN și primul decret prezidențial – dizolvarea acestui bordel politic. Declarații de felul că se încalcă Constituția… Când să fim aleși de cetățeni e ok cu promisiunile, iar când să le îndeplinim facem trimiteri la buchea legii. Așa nu merge. Voi discuta cu ea aceste chestiuni, iar ulterior voi raporta orice pas”, a precizat Usatîi într-o intervenție live pe Facebook.

Usatîi a mai adăugat că nu va mai face greșeala din 2016, atunci când l-a susținut pe Dodon, iar ulterior acesta a uitat de promisiunile făcute și dânsul a trebuit să le ofere explicații alegătorilor săi.

„Noi deja nu mai suntem un partid regional, dar un partid național. Este primul scrutin la nivel național și trebuie să purtăm responsabilitate pentru votul primit. Eu trebuie să fac în așa fel încât, să merg liber pe stradă și să pot să mă uit în ochii fiecărui cetățean, să nu mi se reproșeze fel de fel de lucruri. Așa s-a întâmplat în 2016, când l-am susținut pe Dodon. După ce i-au crescut aripile, au început reproșurile la adresa mea. Eu voi obține ce-mi doresc – alegeri parlamentare anticipate. Nu voi admite fel de fel de înțelegeri sau jocuri subterane”, a punctat Usatîi.

Usatîi a mai adăugat că până acum nu a mai avut ocazia să discute cu Maia Sandu. „Chiar îmi este interesant să discut cu ea... Până acum așa și nu am avut o discuție normală. Iar pe socialiști îi îndemn să înceteze cu fake-news-urile. Ieri am boțit „kuliokul”, dar mai este mult de muncă”, a precizat Usatîi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 02.11.2020 20:41

Nu sunt P.Globa, nici Baba Vanga, nici macar batrana care i-a gacit lui Dodon in oua, dar am o presupunere: pentru ca nu mai poate sa-l sustina direct pe Dodon, cum a facut-o in 2016, Usatai o sa-i puna niste conditii neaccetabile, dar populiste M.Sandu, pentru a-si justifica "neutralitatea", ori sustinerea in stilul lui Plohotniuc (ori Iuda).

Velichi Eugen 02.11.2020 21:40

Dincolo de politică, mai întâi suntem oameni. Dacă dl. Usatîi vrea, cu adevărat, să meargă pe stardă și să nu se ferească de oameni înseamnă că, dânsul, chiar are aceeași optică precum d-na Sandu. Un politician care își dorește să meargă pe stradă și să nu se ferească să dea ochii cu oamenii merită votat. Nu contează că e de stânga sau e de dreapta. La noi, în România, sunt destui politicieni care cam evită să dea ochii cu alegătorii. La fel este și în R. Moldova. Poate, treptat, s-or înmulți politicienii care-și doresc acest lucru. Succes d-nei Sandu!

F. Mazur 03.11.2020 00:03

Un politician şi om educat, nu s-ar comporta aşa ca Usatîi. Prea repede a început cu condiţiile şi cu aere de biruitor. Nu cred că cu M. Sandu o să-i meargă. Deşi ea are 45 kg., e mai bărbat ca Usatîi şi ca alţi pretinşi politicieni.

Petru 03.11.2020 09:30

Conditia lui Usatii este destul de logica si necesara,chiar benefica pentru tara.Noi toti dorim sa curatam parlamentul de deputati corupti.Se impotrivesc doar deputatii PD in frunte cu Diacov si Filipoc si Seriogica Sirbu care iar a facut o tradare si stie prea bine ca nu mai devine deputat.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md