20:06:51 29.09.2022
Stiri

„Neprietenească și destul de neașteptată”: Reprezentantul Moscovei la ONU comentează solicitarea Chișinăului de a discuta retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul R. Moldova

Politică 24.08.2017 15:00 Vizualizări1976 Autor: Ziarul National
„Neprietenească și destul de neașteptată”: Reprezentantul Moscovei la ONU comentează solicitarea Chișinăului de a discuta retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul R. Moldova Novostipmr


Solicitarea reprezentantului permanent al R. Moldova la Organizația Națiunilor Unite, Victor Moraru, de a introduce pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale, care va debuta la 12 septembrie curent, chestiunea privind retragerea trupelor și trupelor și armamentului Federației Ruse din regiunea transnistreană este catalogată ca fiind „neprietenească și destul de neașteptată” de către reprezentantul Moscovei la ONU, Vasili Nebeznea.

Acesta a declarat pentru agenția Tass de la Moscova că Federația Rusă nu a fost informată despre acest lucru și că Adunarea Generală a ONU nu este „platforma potrivită” pentru astfel de discuții.

„Desigur, acest lucru nu va contribui la soluționarea pașnică a conflictului transnistrean în formatul 5+2. Le vom spune asta deschis și colegilor moldoveni”, a adăugat Nebeznea. Potrivit lui, această poziție nu este împărtășită de întreaga conducere a R. Moldova.

Menționăm că, în demersul său la ONU, Victor Moraru precizează că militarii ruși prezintă un pericol pentru menținerea păcii și securității internaționale și că ONU ar trebui să susțină eforturile Guvernului de la Chișinău în vederea retragerii definitive a trupelor străine de pe teritoriul său suveran.

„De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează, ținând ilegal pe teritoriul țării noastre trupe, muniții și armament. La sfârșitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a solicitat retragerea acestora și respectarea neutralității și statalității R. Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua să facem totul pentru reintegrarea teritoriului”, a declarat și spicherul Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md