11:43:05 24.01.2019
 
Stiri

NEGOCIERI la Roma: Cetățenii R. Moldova care muncesc în Italia ar putea să beneficieze de PENSII din acest stat

Social 17.05.2018 12:15 Vizualizări2314 Autor: Ziarul National
NEGOCIERI la Roma: Cetățenii R. Moldova care muncesc în Italia ar putea să beneficieze de PENSII din acest stat
Cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau au lucrat în Italia ar putea să beneficieze de pensii și prestații sociale din acest stat.

Prima rundă de negocieri pe marginea proiectului de Acord în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Republica Italiană a avut loc ieri la Roma.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că proiectul Acordului prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de urmaş, pensiilor de dizabilitate cauzată de boli obișnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale.

Pentru stabilirea dreptului la pensie, fiecare stat va aplica legislația proprie în domeniu, proporțional perioadei de asigurare realizată pe teritoriul său. Pensia va fi exportată persoanei pe teritoriul statului în care acesta își are domiciliu sau reședința.

Plățile se vor aplica persoanelor care sunt sau au fost asigurate în conformitate cu legislaţia ambelor sau a unuia dintre statele parte a Acordului, după finalizarea negocierilor, semnarea Acordului și intrarea acestuia în vigoare.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu, susține că acest Acord va avea un impact pozitiv asupra bunăstării cetățenilor moldoveni care vor fi motivați să activeze în sectorul formal și ulterior să se întoarcă în Republica Moldova.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md