15:51:39 15.08.2022
Stiri

Natalia Gavrilița, despre o eventuală excludere a Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți: „Urmărim cu ATENȚIE acest caz. Oricare ar fi decizia instanței, aceasta trebuie să fie bine argumentată și să respecte buchea legii”

Actualitate 03.12.2021 11:59 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Natalia Gavrilița, despre o eventuală excludere a Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți: „Urmărim cu ATENȚIE acest caz. Oricare ar fi decizia instanței, aceasta trebuie să fie bine argumentată și să respecte buchea legii”


Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că Guvernul R. Moldova urmărește cu atenție derularea evenimentelor în privința Marinei Tauber, care riscă să fie exclusă din cursa pentru Primăria Bălți, deoarece nu ar fi declarat toate resursele financiare folosite în campania electorală.

Potrivit Nataliei Gavrilița, guvernarea nu a făcut niciun fel de presiuni asupra Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a recomandat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală.

„Guvernul urmărește cu atenție acest caz și situația legată de alegerile din Bălți. Decizia aparține instanțelor de judecată. Evident că noi nu putem influența nici deciziile CEC, nici deciziile instanței de judecată, dar sper că oricare ar fi decizia luată, aceasta trebuie să fie bine argumentată, bine fundamentată și să urmeze strict buchea legii. Înțeleg că cetățenii din Bălți vor avea foarte multe întrebări legate de această decizie”, a declarat astăzi Natalia Gavriliță.

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de șase membri CEC din cei opt prezenți la ședință. Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a declarat că Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală. Suma invocată se referă la cheltuielile pentru mâncare ale activiștilor Partidului „ȘOR”.

În aceste momente, Judecătoria Bălți examinează demersul CEC în privința anulării înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală. Zeci de bălțeni s-au adunat în fața instanței și solicită ca Tauber să fie lăsată în cursa electorală, în condițiile în care duminică are loc cel de-al doilea tur al alegerilor.

În primul tur, Tauber a acumulat peste 48 la sută din voturi și se luptă pentru fotoliul de primar cu actualul viceprimar, Nicolai Grigorișin, care a acumulat puțin peste 20% pe 21 noiembrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md