04:22:18 09.05.2021
 
Stiri

Nagacevschi NU este de-acord cu faptul că a fost dat afară de la ședința CSM, după ce a boicotat anterior ședințele acestei structuri: „Resetarea CSM este o urgență”

Actualitate 13.04.2021 13:25 Vizualizări920 Autor: Ziarul National
Nagacevschi NU este de-acord cu faptul că a fost dat afară de la ședința CSM, după ce a boicotat anterior ședințele acestei structuri: „Resetarea CSM este o urgență”


Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, nu a fost lăsat să participe astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce a înaintat recent o cerință vizavi de selectarea judecătorului la Curtea Constituțională (CC).

Motivul pentru care fostul consilier al socialistei Zinaida Greceanîi a fost exclus de la ședință este că Nagacevschi, care a boicotat această structură când ocupa funcția de ministru cu puteri depline, asigură în prezent interimatul funcției și nu ar avea competențele necesare pentru a face parte din componența CSM.

Deși în cadrul ședinței a declarat că „nu este nicio problemă” dacă CSM decide să-l excludă pentru a nu participa la dezbaterile legate de subiectul alegerii magistratului la CC, Nagacevschi a revenit pe Facebook, spunând supărat că guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou parlament.

CITIȚI și Ministrul în exercițiu al Justiției, EXCLUS de la ședința CSM în cadrul căreia ar urma să fie pus în discuție subiectul selectării unui magistrat la Curtea Constituțională

„Guvernul, în cazul exprimării votului de neîncredere de către parlament, al demisiei prim-ministrului sau în condiţiile alineatului (1) îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurămîntului de către membrii noului guvern.Astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că ministrul (interimar) al Justiției nu poate participa în calitate de membru la ședințele CSM. Vă amintesc că, până în prezent, membrii CSM au criticat ministrul justiției pentru faptul că nu participă la ședințe. Participarea ministrului (în exercițiu) al Justiției la ședință a fost calificată de către un membru CSM drept „imixtiune în justiție”, „imixtiune în activitatea CSM”. Astăzi m-am mai convins o dată, resetarea CSM este o urgență”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Nagacevschi și-a exprimat speranța că Parlamentul va găsi consens „pentru a aproba proiectul de modificare a Constituției agreat cu CoE (sistemul judecătoresc, inclusiv resetarea CSM), pentru a restabili funcționalitatea acestui organ extrem de important pentru funcționarea adecvată a puterii judecătorești”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Hai, Futei! 13.04.2021 13:47

ești o sculă de unică folosință.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md