04:26:21 09.05.2021
 
Stiri

Ministrul în exercițiu al Justiției, EXCLUS de la ședința CSM în cadrul căreia ar urma să fie pus în discuție subiectul selectării unui magistrat la Curtea Constituțională

Actualitate 13.04.2021 10:45 Vizualizări820 Autor: Ziarul National
Ministrul în exercițiu al Justiției, EXCLUS de la ședința CSM în cadrul căreia ar urma să fie pus în discuție subiectul selectării unui magistrat la Curtea Constituțională


Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, nu a fost lăsat să participe astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul căreia urmează să fie dezbătut subiectul cu privire la stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC).

După ce anterior a boicotat mai multe ședințe ale CSM, iar la una a fost surprins trăgând cu sete dintr-o țigară electronică, Fadei Nagacevsci a decis astăzi să se conecteze la reuniunea unde se decide procedurile și criteriile de selectare a candidatului înaintat de CSM la funcția de judecător al CC.

Nagacevschi, fost consilier al socialistei Zinaida Greceanîi, a expediat anterior un demers la adresa CSM, solicitându-i să aleagă mai rapid un judecător la CC, pe 13 sau pe 14 aprilie curent, înainte ca Înalta Curte să decidă, pe 15 aprilie, dacă există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului.

Dorel Musteață, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a arătat indignat de prezența la ședință a lui Nagacevschi, spunând că acesta este în demisie și nu se poate regăsi în componența CSM.

O altă membră a CSM, Elena Belei, i-a luat apărarea lui Nagacevschi, însă Dorel Musteață a insistat că prezența ministrului interimar la ședință este „o imixtiune în justiție și în activitatea CSM”.

Chestiunea participării la ședință a lui Fadei Nagacevschi a fost pusă la vot și doar doi membri ai CSM l-au vrut pe ministrul în exercițiu prezent la ședință.

Menționăm că subiectul cu privire la stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională este ultimul, al 19-lea, în ordinea de zi a ședinței de astăzi a CSM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md