14:50:51 17.10.2018
 
Stiri

Municipiul Orhei și orașul Taraclia au semnat un ACORD de cooperare multilaterală. Filipov vrea să aplice experiența de dezvoltare a Orheiului

Social 07.05.2018 12:51 Vizualizări560 Autor: Ziarul National
Municipiul Orhei și orașul Taraclia au semnat un ACORD de cooperare multilaterală. Filipov vrea să aplice experiența de dezvoltare a Orheiului

Municipiul Orhei și orașul Taraclia, prin intermediul primarilor Ilan Șor și Serghei Filipov, au încheiat un acord privind cooperarea multilaterală. Ceremonia de semnare a acordului a avut loc la Taraclia, pe 6 mai, de Hramul acestui oraș, în care locuiesc preponderent cetățeni de etnie bulgară.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Orhei, acordul prevede intensificarea schimbului de experiență în administrația publică locală și dezvoltarea infrastructurii urbane.

„Părțile au convenit să stabilească în mod activ legături culturale între orașe, să se sprijine reciproc în atragerea investițiilor și dezvoltarea infrastructurii și să implementeze proiecte comune care implică locuitorii ambelor orașe, inclusiv tinerii”, se arată în comunicat.

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a declarat că municipiul Orhei este unul dintre orașele „cu cea mai dinamică dezvoltare din Moldova și că această dezvoltare este legată de sosirea primarului Ilan Șor la conducerea acestei urbe”. Astfel, Filipov a manifestat interes pentru un studiu detaliat al experienței de la Orhei și aplicării acesteia în orașul Taraclia.

La rândul său, Ilan Șor a felicitat conducerea și locuitorii orașului cu ocazia Hramul orașului și a exprimat speranța că semnarea Acordului de cooperare dintre Orhei și Taraclia va uni eforturile de îmbunătățire a vieții în ambele orașe.

Cu prilejul Hramului orașului, care este sărbătorit de Sf. Gheorghe, primarul de Orhei a oferit în dar orașului Taraclia un proiector de ultimă generație. „Invit toți doritorii să viziteze Orheiul și să vadă personal transformările care au avut loc în oraș în ultimii trei ani”, a mai spus Ilan Șor, ciutat de site-ul oficial al Primăriei Orhei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

12.10.2018 09:21 Nicolae Negru Patriarhul Kirill vine la Chișinău să...

08.10.2018 09:47 Nicolae Negru Privatizarea „Air Moldova” și greșeal...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md