01:22:37 05.12.2021
Stiri

„Moldovagaz” încearcă să MINIMIZEZE criza gazelor, după ce Parlamentul a instituit starea de urgență, iar Guvernul a decis să cumpere gaz din surse alternative: „Au existat deja perioade în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută”

Actualitate 22.10.2021 18:20 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz” încearcă să MINIMIZEZE criza gazelor, după ce Parlamentul a instituit starea de urgență, iar Guvernul a decis să cumpere gaz din surse alternative: „Au existat deja perioade în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută”


Administrația SA „Moldovagaz”, companie al cărei pachet majoritar de acțiuni este deținut de compania rusească „Gazprom”, susține că în istoria R. Moldova au mai fost cazuri când presiunea în rețea a fost mai scăzută decât acum, dar „s-a făcut față situației”. Declarația a fost remisă după ce Parlamentul R. Moldova a instituit vineri stare de urgență, lucru care va permite Guvernului Gavrilița să achiziționeze gaze din surse alternative decât „Gazprom”.

„În pofida faptului că la ziua de astăzi sistemul de transport al gazelor naturale al R. Moldova funcționează la parametrii de presiune apropiați de cei critici, SA „Moldovagaz” continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară.

Citește și: VIDEO // Parlamentul a instituit STARE DE URGENȚĂ până pe 20 noiembrie: „R. Moldova va avea gaze!”; „Este o situație în premieră în cei 30 de ani de independență, este o chestie de DEMNITATE NAȚIONALĂ”

SA „Moldovagaz” consideră necesar să fie reamintit că în istoria R. Moldova au existat deja perioade în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută decât în prezent. Cu toate acestea, atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită”, se arată în declarația „Moldovagaz”.

CITIȚI și VIDEO // În R. Moldova urmează să fie instituită STAREA DE URGENTĂ, după ce „Moldovagaz”, filiala „Gazprom”, nu a asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze. „Până la finele zilei vom cumpăra gaze din resurse alternative”

Totodată, în declarație se mai menționează că întreprinderile din grupul „Moldovagaz”, inclusiv operatorul sistemului de transport al gazelor, vor lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar pe perioada stării de urgență vor acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale.

Citește și: Regimul SEPARATIST de la Tiraspolul NU va mai primi gaze naturale pe GRATIS. Gavrilița: „Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”

Amintim că decizia de a declara stare de urgență pentru 30 de zile în R. Moldova a fost luată după ce presiunea de gaze în rețeaua națională a scăzut la un nivel critic în ultimele 24 de ore. În acest sens, premierul Natalia Gavrilița a menționat că „Moldovagaz” „nu s-a ținut de cuvânt” și nu a asigurat volumul necesar de gaze în această perioadă, deși există un contract prin care R. Moldova plătește 790 de dolari pentru gazele rusești în luna octombrie. Astfel, R. Moldova va cumpăra gaze din surse alternative, pentru a asigura volumul necesar de gaze în rețeaua națională.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md