06:54:28 10.07.2020
 
Stiri

Ministrul Apărării lipsește din delegația condusă de premierul Chicu la Kiev: Premierii celor două state s-au înțeles să se „susțină reciproc” în reglementarea conflictulu transnistrean și a celui din estul Ucrainei

Politică 12.12.2019 12:20 Vizualizări1217 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării lipsește din delegația condusă de premierul Chicu la Kiev: Premierii celor două state s-au înțeles să se „susțină reciproc” în reglementarea conflictulu transnistrean și a celui din estul Ucrainei


O delegație condusă de premierul Ion Chicu a mers astăzi în vizită la Kiev, unde a avut o întâlnire cu prim-ministrul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi prim-miniștri au abordat un set de subiecte legate de cooperarea bilaterală R. Moldova – Ucraina, cum ar fi consolidarea securității în regiune, inclusiv susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state, liberalizarea transportului auto și aerian, extinderea controlului unic la frontiera comună prin implementarea mecanismului la puncte noi de trecere, măsurile antidumping impuse de Guvernul Ucrainei pentru un set de produse, care afectează producătorii moldoveni și altele.

Premierul ucrainean a punctat faptul că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne și s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.

CITIȚI și Fost ministru de Externe: R. Moldova este guvernată de o echipă profund OSTILĂ Ucrainei, cu simpatii pro-separatiste

Totodată, șeful Guvernului de la Kiev a menționat că în viitor ar putea fi constituită o zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina.

În lista subiectelor discutate a fost tematica energetică, în special furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia.

Menționăm că Ion Chicu este însoțit, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în Ucraina, de vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi. Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care a elogiat anterior armata separatiștilor din Donbas, nu a fost inclus în delegație.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

ion 12.12.2019 18:56

Asteapta chemat in Donbasul separatist, la adoratii lui mercenari ucigasi si militari rusi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md