08:32:11 01.06.2020
 
Stiri

Ministru Chicu DEZMINTE informațiile potrivit cărora actualul Guvern s-ar împrumuta pentru a plăti pensiile și salariile. „Mai mult, luăm în calcul reducerea taxelor și impozitelor”

Economie 22.04.2019 18:53 Vizualizări1064 Autor: Ziarul National
Ministru Chicu DEZMINTE informațiile potrivit cărora actualul Guvern s-ar împrumuta pentru a plăti pensiile și salariile. „Mai mult, luăm în calcul reducerea taxelor și impozitelor”


Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, dezminte informațiile potrivit cărora actualul Guvern s-ar împrumuta masiv pentru a plăti pensiile și salariile, așa cum afirmă reprezentanții opoziției.

„Fiindcă de câteva luni bune (perioada pre și postelectorală) unele persoane „dezinteresate politic” se tot îngrijorează în privința evoluției datoriei publice, postez aici o imagine cu principalii indicatori pentru primul trimestru al anului 2019. Este acel trimestru când, conform „nostra-damușilor” respectivi, Guvernul trebuia să se împrumute masiv pentru a plăti salariile și pensiile majorate”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, datoria publica a R. Moldovei nu a crescut, dar s-a diminuat cu 164 de milioane de lei.

„Deoarece i-am „dezamăgit” cumplit, datoria publică diminuându-se atât ca cifră absolută (cu 164 milioane de lei), cât și ca pondere în PIB, vad că au schimbat deja macazul. Acum își exprimă marea îngrijorare că până la sfârșit de an nu vom reuși să... mărim datoria publică, mai ales cea externă. Am înțeles că ard de nerăbdare să facă ordine „la buget”, că dacă nu luăm credite, atunci nu putem plăti salariile. Noi, la Ministerul Finanțelor, suntem de altă părere. Vom angaja credite doar pentru investiții în infrastructură. Nici un cent nu împrumutăm pentru consum curent. Salariile, pensiile și alte prestații vor fi achitate la timp. Mai mult, luăm în calcul o eventuală diminuare a poverii fiscale, prin reducere de taxe și impozite”, a conchis Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


pumnal 22.04.2019 20:21

apoi analisti astia care mint poporul de ce nu sunt trasi in teapa?

Sorin 22.04.2019 20:24

Dapoi canaliile astea din opoziție numai mizerii și prostii știu să lanseze, ca și în 2016 cînd a fost investit guvernul Filip, urlau toți că nu vor fi bani de pensii și salarii peste 3 luni, da guvernul PDM nu doar că le-a dat, dar le-a și majorat.

timofei 22.04.2019 20:23

bravo ministrul că vine cu date oficiale mereu si nu le permite ”expertilor” de buzunar al lui Nastase sa minta cetatenii!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md