21:37:05 22.03.2023
Stiri

Ministra Justiției, despre decizia Adunării Generale a Judecătorilor de a amâna alegerea membrilor CSM: „A fost o șansă de DEBLOCA situația precară din justiție. În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure”

Actualitate 17.03.2023 18:59 Vizualizări2047 Autor: Ziarul National
Ministra Justiției, despre decizia Adunării Generale a Judecătorilor de a amâna alegerea membrilor CSM: „A fost o șansă de  DEBLOCA situația precară din justiție. În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure”


Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi a fost „o șansă de a debloca situația precară din justiție”, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare, lucru care nu s-a întâmplat, iar autoritățile se pregătesc să „ia măsuri dure”, a comentat ministra Justiției, Veronia Mihailov-Moraru decizia judecătorilor de a întrerupe ședința până pe 28 aprilie curent.

Participanții la AGJ și-au exprimat speranța că, până la acea dată, Curtea Supremă de Justiție va examina contestațiile depuse de judecătorii care nu au promocat evaluarea Comisiei „pre-vetting”.

CITIȚI și VIDEO, UPDATE // PAUZĂ până după Paște: „Mai aprindem o lumânare...”. Judecătorii BLOCHEAZĂ alegerea noilor membri ai CSM după decizile Comisiei „pre-vetting”

„Cu regret, prin amânarea alegerilor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) înțeleg că se dorește, dimpotrivă, perpetuarea situației grave din justiție. Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg că interesul public mai puțin a contat și că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție - numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc. Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Veronica Mihailov-Moraru a adăugat că, în calitate de ministră a Justiției, își dorește un partener pentru implementarea agendei pentru aderarea la UE, pentru a consolida domeniul justiției și cel anticorupției.

CITIȚI și Maia Sandu solicită Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție: Instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției

„În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune”, a punctat ministra, fără să spună ce măsuri vor întreprinde autoritățile împotriva boicotului magistraților în ceea ce privește reforma demarată de actuala guvernare în domeniul justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md