00:40:44 26.06.2024
Stiri

Maia Sandu solicită Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție: Instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției

Actualitate 17.03.2023 13:48 Vizualizări2192 Autor: Ziarul National
Maia Sandu solicită Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție: Instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției


R. Moldova va reuși să se dezvolte și să asigure condiții de trai mai bune pentru cetățeni doar dacă va avea o justiție care are grijă de respectarea legii, este convingerea președintei Maia Sandu.

Într-un discurs susținut vineri în Parlament, în ziua în care are loc Adunarea Generală a Judecătorilor, Maia Sandu a acuzat „corupții” din sistemul justiției că „se opun din răsputeri curățării justiției”.

„Cu toții știm că oamenii cer dreptate, iar dreptatea se reconstruiește prin încredere. Din păcate, această încredere este încălcată de unii judecători, procurori corupți care au distrus sentimentul dreptății din R. Moldova și acum se opun din răsputeri curățării justiției. Schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul - de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei. Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției”, a fost mesajul tranșant al șefei statului.

CITIȚI și VIDEO // Președinta Maia Sandu, discurs istoric în Parlament: „În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE”; „Gruparea Șor are misiune de la Kremlin și FSB - să aducă războiul în Moldova”; „Cât voi fi președintă, R. Moldova va sta dreaptă!”

Potrivit Maie Sandu, corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa R. Moldova și a solictat Guvernului și Parlamentului să creeze o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze republica. În acești doi ani, justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut repubicii noastre”, s-a arătat convinsă Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md