12:26:59 20.04.2019
 
Stiri

Migranții au creat 18 afaceri noi, iar pentru ideile lor au primit o finanțare de 4,5 milioane de lei

Economie 04.08.2018 11:30 Vizualizări1199 Autor: Ziarul National
Migranții au creat 18 afaceri noi, iar pentru ideile lor au primit o finanțare de 4,5 milioane de lei

Optsprezece afaceri create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și finanțat de Uniunea Europeană.

Titularii proiectelor investiționale au semnat cu ODIMM contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 4,5 milioane de lei, ceea ce va contribui la atragerea în economie a 11,4 milioane de lei investiții și crearea a 49 de noi locuri de muncă.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 13 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea plantației de pruni, creșterea animalelor și apicultură). Alte două întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor(morărit, depozitarea fructelor și legumelor) și trei întreprinderi - în industria alimentară, confecționarea cuștilor pentru animale și producerea brichetelor.

Un singur antreprenor beneficiar este din municipiul Chișinău, iar ceilalți 17 activează în 13 raioane din R. Moldova (trei întreprinderi în raionul Sângerei, câte două afaceri în raioanele – Călărași Cimișlia, Hâncești și Ialoveni, câte o afacere în raioanele – Criuleni, Fălești, Florești, Rezina, Râșcani și Strășeni).

Din cele 18 afaceri aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă de către Comitetul de Supraveghere al Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, o afacere este start-up, iar 17 sunt în faza extinderii. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din opt state: Federația Rusă, Grecia, Israel, Portugalia România, Spania și SUA.

De la începutul anului 2018, 92 de afaceri au fost acceptate spre finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „PARE 1+1”, în sumă totală de 22,13 milioane de lei, care au atras investiții de 58,33 de milioane de lei în economia R. Moldova.

Programul „PARE 1+1” are ca scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale concetățenilor noștri migranți în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md