15:28:04 15.08.2022
Stiri

„Mesaj puternic” de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiată de autoritățile R. Moldova: Nicu Popescu a mulțumit SUA pentru sprijinul în formatul de negocieri 5+2

Actualitate 02.12.2021 16:12 Vizualizări1395 Autor: Ziarul National
„Mesaj puternic” de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiată de autoritățile R. Moldova: Nicu Popescu a mulțumit SUA pentru sprijinul în formatul de negocieri 5+2


SUA susține schimbările inițiate în R. Moldova. Mesajul i-a fost transmis astăzi viceprim-ministrului, Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, de către șeful diplomației americane, Antony Blinken, în marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, care are loc la Stockholm.

„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități”, a anunțat ministrul Nicu Popescu, după întrevederea cu oficialul american.

În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au discutat despre dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiției și statului de drept, comercial-economic, securității energetice.

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația curentă în regiunea Europei de Est, precum și evoluțiile recente din dosarul transnistrean.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2.

„Am remarcat utilitatea asistenței și expertizei americane în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției, și îmbunătățirea climatului investițional”, a mai spus vicepremierul Nicu Popescu, citat de un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md