17:03:56 16.07.2020
 
Stiri

MEMORANDUM // Ce companie ar putea REABILITA drumurile din R. Moldova?

Economie 25.01.2018 18:51 Vizualizări1623 Autor: Ziarul National
MEMORANDUM // Ce companie ar putea REABILITA drumurile din R. Moldova?


O companie din China ar putea reabilita drumurile naționale din R. Moldova, după ce ministrul Economiei și Comerțului, Chiril Gaburici, a semnat astăzi un Memorandum de intenție, în cadrul unei întrevederi cu delegația acestei companii, responsabilă de proiectele de reabilitare a drumurilor.

Conform Memorandumului, compania „China Hyway Group Limited” ar putea implementa proiectul de reabilitare a drumurilor, doar după ce va efectua un studiu de fezabilitate și va prezenta documentele necesare. Lucrările ar urma să fie realizate în patru etape.

„Urmează să negociem, să stabilim care este cea mai bună ofertă, să ne asigurăm că lucrările vor fi calitative și se vor respecta termenii de dare în exploatare”, a subliniat Chiril Gaburici, adăugând că R. Moldova are nevoie de astfel de proiecte, iar dezvoltarea infrastructurii este o prioritate pentru minister.

Un comunicat de presă an Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanții companiei „China Hyway Group Limited” au menționat că instituția pe care o reprezintă are o experiență internațională și a implementat proiecte asemănătoare în Serbia. Aceștia au reiterat că în următoarele zile vor prezenta o ofertă, pentru a putea începe negocierile și discuta modalitățile de implementare a proiectului.

Anterior, conducerea Ministerului Economiei a anunțat că „anul 2018 va fi un an al reabilitării drumurilor și infrastructurii conexe” și a solicitat alocarea din bugetul de stat a cinci miliarde de lei în acest scop.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


andrei 25.01.2018 19:32

dacă e din altă țară și se bucură de reputație internațională eu sunt PENTRU cu ambele mâini - anume de aceasta nu va putea nimeni zice că s-a fraudat ceva sau s-a furat...

Oleg 25.01.2018 19:37

Am fost 1 an in China la studii impreuna cu alti colegi din diferite tari ale lumii si continente si le-am auzit parerile destul de pozitive referitor la suportul Chinei in tara lor. Poate totusi ne imiplicam si noi in initiativa OBOR sau One Belt, One Road sau Silk Road!! Dupa Open Door Policy din 1978... poate mergem pe politica lui Deng Xiaoping si respectiv Xi Jinping??

Inga 25.01.2018 20:27

Pe linga chinezi, si premierul filip a promis ca in 2018 va repara cite un drum in fiecare localitate din tara.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md