18:06:15 18.05.2025
Stiri

Medicii au numit ȘAPTE produse care duc la oncologie

Actualitate 14.08.2023 07:30 Vizualizări5575
Medicii au numit ȘAPTE produse care duc la oncologie

Bolile oncologice au o rată de mortalitate ridicată, în ciuda faptului că oamenii de știință și medicii îmbunătățesc în mod constant metodele de terapie disponibile.

Experții în sănătate consideră că cel mai bun mod de a evita cancerul este utilizarea unei game întregi de măsuri preventive.

Oncologia se poate dezvolta sub influența următorilor factori: ereditate slabă, obiceiuri proaste, erori alimentare și obezitate.

Un grup de experți străini a realizat un studiu în cadrul căruia a fost posibil să se stabilească ce alimente pot duce la cancer. Cercetătorii și-au publicat concluziile online.

1. Cârnați.

Acest produs este periculos deoarece în timpul producției sale pot fi utilizați diverși aditivi chimici și agenți cancerigeni, care provoacă dezvoltarea oncologiei.

Este mai bine să ocoliți orice produse din carne semifabricate – găluște, cârnați, cârnați, șuncă, slănină. De asemenea, merită să ne amintim că acestea nu trebuie date copiilor. Încercați să le înlocuiți cu piept de pui fiert sau carne de curcan.

2. Înlocuitori de zahăr.

Publicitatea îi poziționează ca un analog sănătos al zahărului, dar acest lucru nu este adevărat. Meta-analiză arată că consumatorii de înlocuitori au mai multe șanse decât alte persoane să sufere de problema excesului de greutate.

Cert este că în producția unor aditivi, substanțele toxice pot fi folosite ca ingrediente.

3. Băuturi alcoolice.

Medicii vă reamintesc că alcoolul este dăunător în orice cantitate, așa că orice afirmație despre o porție sigură sau chiar „sănătoasă” de alcool este lipsită de sens.

Chiar și în cantitate mică, alcoolul poate provoca disfuncționalități în organism, ceea ce poate fi unul dintre motivele dezvoltării oncologiei.

4. Alimente cu mult zahăr sau sirop.

Zahărul, după cum știți, are capacitatea de a avea un efect distructiv asupra organismului, care afectează negativ, în primul rând, funcționarea sistemului imunitar.

Înainte de a cumpăra orice produs, citiți ingredientele, deoarece zahărul se găsește în exces chiar și în unele produse din secțiunea de alimente naturiste.

Sub o interdicție totală sunt băuturile carbogazoase dulci și sucurile cumpărate din magazin.

5. Popcorn.

Ca orice fast-food, floricelele instant, care pot fi făcute chiar în cuptorul cu microunde, sunt incredibil de periculoase și pot provoca cancer.

Dacă vrei să te răsfeți, fă-ți propriile floricele de porumb.

6. Bunătăți de la restaurantele fast-food.

Toată lumea știe că este dăunător, dar puțini înțeleg de ce. Cert este că, de exemplu, cartofii prăjiți sunt gătiți mult timp în același ulei.

După cum știți, această metodă de gătit transformă un cartof inofensiv într-o sursă de agenți cancerigeni.

Același lucru se întâmplă și în procesul de preparare a chiflelor de burger și a oricărui alt produs.

7. Maioneză.

Dacă vrei să faci o salată, atunci este mai bine să folosești iaurt grecesc clasic sau să-ți faci singur maioneza: varianta cumpărată din magazin este o sursă de grăsimi trans periculoase.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte