03:13:47 17.11.2018
 
Stiri

Marina Tauber spune că opoziția de dreapta promovează unele tentative de ațâțare a URII interetnice în R. Moldova

Alegeri 2018 05.09.2018 12:33 Vizualizări531 Autor: Ziarul National
Marina Tauber spune că opoziția de dreapta promovează unele tentative de ațâțare a URII interetnice în R. Moldova facebook

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, anunță că va sesiza instituțiile de menținere a ordinii publice în privința mai multor utilizatori ai rețelelor sociale, care ațâță ura interetnică în R. Moldova. Ea spune că aceste „ieșiri” ar fi stimulate în mediul online de către „așa-zisa opoziție proeuropeană”.

Potrivit Marinei Tauber, astfel de comentarii „asiste și antisemite” sunt publicate pe rețele de socializare, în special pe Facebook, de către persoane, în special tinere, care par să aibă o legătură directă cu Mișcarea „ACUM”.

„Sunt niște comentarii care nu au nimic în comun cu natura umană. Un om pur și simplu nu este în stare să facă așa ceva. Nu poate. Nu are dreptul. Aceasta contravine însăși naturii umane. Să urăști pe cineva doar pentru că el nu este de naționalitatea „potrivită” este din altă lume, lumea animală”, a scris Tauber pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, aceasta a comparat comportamentul celor care scriu asemenea mesaje cu ororile din secolul XX împotriva evreilor. „Astăzi pogromurile, ghetourile, camerele de gazificare și cuptoarele pentru arderea evreilor de vii sunt în rețelele de socializare. Dar această opinie este formată offline. Noi vom prezenta organelor de menținere a ordinii publice profilurile mizerabililor care ațâță ura interetnică. Se pare că ei, într-unfel sau altul, au legături cu „mișcarea protestatară de dreapta””, a adăugat vicepreședinta Partidului „ȘOR”.În postarea sa, Tauber mai afirmă că moldovenii nu au fost niciodată antisemiți, ci dimpotrivă. „Moldovenii i-au apărat și ascuns pe evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, apoi au locuit pașnic împreună. Și astăzi evreii sunt adevărați patrioți ai Moldovei. Dacă acest lucru nu este confirmat de exemplul de dezvoltare a Orheiului, care este administrat de un evreu și patriot al Moldovei, Ilan Șor, dacă acest lucru nu este confirmat de proiectele sociale realizate de un evreu și un patriot al Moldovei, Ilan Șor, în toată țara, scrieți despre „conspirația jidovească”. Noi îi vom informa pe cei care trebuie să se ocupe cu anihilarea ațâțării urii interetnice. Vom face asta pentru a nu permite dezvoltarea acestui cancer”, a sublinia Tauber.

Pe finalul postării sale, Marina Tauber dă asigurări că Șor și echipa sa vor continua să renoveze R. Moldova. „Ilan Șor și echipa sa multinațională, în care majoritatea absolută sunt moldoveni, va continua să reconstruiască Moldova din ruine, așa cum a refăcut Orheiul după 27 de ani de distrugere. Vom ridica Moldova din genunchi, noi moldoveni, ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, evrei. Pentru că pe noi ne unește nu ura, dar dragostea față de Patria noastră!”, a conchis sursa citată.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md