23:59:50 15.11.2018
 
Stiri

Maria Tauber: „Partidul „ȘOR” va restabili industria R. Moldova și va crea ferme colective”

Alegeri 2018 10.07.2018 11:15 Vizualizări655 Autor: Ziarul National
Maria Tauber: „Partidul „ȘOR” va restabili industria R. Moldova și va crea ferme colective”

Construirea unui stat al bunăstării sociale din care moldovenii să nu mai vrea să plece peste hotare, programe sociale bine puse la punct, măsuri eficiente și novatorii în domeniul luptei cu corupția, strategii clare pentru dezvoltarea agriculturii, sunt printre prioritățile din programul Partidului „ȘOR”. Despre aceasta a declarat vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Potrivit Marinei Tauber, partidul pe care îl reprezintă are un program care oferă răspuns la toate problemele republicii și deja a început implementarea acestuia, fără a fi la guvernare.

„Scopul Partidului „ȘOR” este să construiască în R. Moldova un stat al bunăstării sociale, iar pentru aceasta își propune implementarea mai multor proiecte care vor aduce în scurt timp rezultate. Formațiunea a și început realizarea programului său. E vorba de magazinele sociale, unde persoanele dezavantajate pot procura produse cu 25-30% mai ieftine decât pe piață și care au deja peste 170 de mii de beneficiari. Noi oferim acest ajutor fără a fi la putere. Noi nu le spunem cetățenilor să aștepte realizări când ajungem la guvernare, noi deja ne realizăm programul fără a beneficia de resurse administrative”, a precizat Tauber.

Totodată, la domeniul social ea s-a referit și la programul „Capitalul matern”, care permite alocarea unor îndemnizații de 7.000-10.000 de lei la nașterea copiilor, programul de locuințe sociale, farmacii sociale, majorarea pensiilor până la 80% din salariul mediu pe economie, etc, se mai spune în comunicatul formațiunii.Tauber afirmă că formațiunea pe care o reprezintă are un program complex și în domeniul dezvoltării agriculturii, care prevede inclusiv revenirea la asociații gospodărești mari de tipul colhozurilor.

„Iar pentru combaterea corupției, Partidul „ȘOR” propune măsuri eficiente care să transforme sistemul judiciar după modelul celor mai avansate democrații din lume. Astfel, judecătorii și procurorii urmează să fie aleși direct de către popor, să existe curți cu jurați, etc. De asemenea, optăm pentru majorarea pedepselor penale, dar și introducerea unor penalizări pentru nerealizarea promisiunilor electorale. Dacă va fi implementat acest program, construirea unui stat al bunăstării sociale va fi posibil. Am intrat în politică pentru a demonstra tuturor că R. Moldova poate fi un stat nu mai rău decât în altele, astfel încât oamenii să nu mai vrea să o părăsească”, a conchis vicepreședintele Marina Tauber.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Mihai 10.07.2018 17:11

Niciun cuvant nu spune de unde bani pentru proiecte,iar procuratura nu este interesata de acest lucru.Oare de ce?! Din puscarie,impreuna cu Shor,o sa "restabiliti" multe...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md