05:11:11 25.09.2018
 
Stiri

Maia Sandu: „Stimați cetățeni, miliardul vine înapoi!”

Alegeri 2018 26.07.2018 12:50 Vizualizări4687 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Stimați cetățeni, miliardul vine înapoi!”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, critică trei legi care urmează a fi votate astăzi și mâine în Parlament, spunând că „sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani și legalizare a banului furat de la popor”.

„Stimaţi cetăţeni, miliardul vine înapoi! Doar că nu va veni ca ban întors cetăţenilor în bugetul public, ci ca proprietate a celor care l-au furat. Guvernarea şi-a dat arama pe faţă şi a recunoscut astfel că este implicată în „furtul secolului". Anume aceasta este esenţa celor trei legi (282, 283, 284) incluse hoţeşte, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgență în Parlament.

Sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani şi legalizare a banului furat de la popor. Anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi a partidelor de opoziţie. Acum însă guvernarea antipopulară a decis să meargă până la capăt şi să bată încă un cui în Acordul de Asociere. Ei au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile. ACUM trebuie să ne împotrivim acestui abuz şi să obţinem restituirea miliardului cetăţenilor, și nu grupului de hoţi care se află azi la guvernare”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că de aceleași proiecte de legi s-au arătat nemulțumiți și liberalii, liberal-democrații, socialiștii și comuniștii, care au părăsit astăzi ședința Parlamentului.

În replică, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că deputații celor patru fracțiuni sunt împotriva reformei fiscale care are drept scop „creșterea veniturilor populației prin scăderea impozitelor”, liberalizare pentru mediul de afaceri pentru a da imbold dezvoltării afacerilor, dar și combaterea economiei tenebre.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Platon 26.07.2018 15:14

Stimati cetățeni, miliardul e bine că vine înapoi, doar că ea știe unde-i, nu a dorit să ajungă la BNM să ne spună despre asta și nici Filat nu mai spune nimic despre asta, parcă arunca politica în aer.

Mihai 26.07.2018 16:39

Pentru @Platon: miliardul nu vine in buget,bre,el vine drept investitie a hotilor!Argatilor ce sunteti...

Nicu 26.07.2018 20:46

Da cind se sterpele miliardul tacea si PLDM si Maia si tot e frumos, acuma se agita in pofida la o reforma, mai lasam populisme.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md