13:50:05 17.11.2018
 
Stiri

Maia Sandu: „Stimați cetățeni, miliardul vine înapoi!”

Alegeri 2018 26.07.2018 12:50 Vizualizări4738 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Stimați cetățeni, miliardul vine înapoi!”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, critică trei legi care urmează a fi votate astăzi și mâine în Parlament, spunând că „sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani și legalizare a banului furat de la popor”.

„Stimaţi cetăţeni, miliardul vine înapoi! Doar că nu va veni ca ban întors cetăţenilor în bugetul public, ci ca proprietate a celor care l-au furat. Guvernarea şi-a dat arama pe faţă şi a recunoscut astfel că este implicată în „furtul secolului". Anume aceasta este esenţa celor trei legi (282, 283, 284) incluse hoţeşte, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgență în Parlament.

Sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani şi legalizare a banului furat de la popor. Anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi a partidelor de opoziţie. Acum însă guvernarea antipopulară a decis să meargă până la capăt şi să bată încă un cui în Acordul de Asociere. Ei au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile. ACUM trebuie să ne împotrivim acestui abuz şi să obţinem restituirea miliardului cetăţenilor, și nu grupului de hoţi care se află azi la guvernare”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că de aceleași proiecte de legi s-au arătat nemulțumiți și liberalii, liberal-democrații, socialiștii și comuniștii, care au părăsit astăzi ședința Parlamentului.

În replică, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că deputații celor patru fracțiuni sunt împotriva reformei fiscale care are drept scop „creșterea veniturilor populației prin scăderea impozitelor”, liberalizare pentru mediul de afaceri pentru a da imbold dezvoltării afacerilor, dar și combaterea economiei tenebre.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Platon 26.07.2018 15:14

Stimati cetățeni, miliardul e bine că vine înapoi, doar că ea știe unde-i, nu a dorit să ajungă la BNM să ne spună despre asta și nici Filat nu mai spune nimic despre asta, parcă arunca politica în aer.

Mihai 26.07.2018 16:39

Pentru @Platon: miliardul nu vine in buget,bre,el vine drept investitie a hotilor!Argatilor ce sunteti...

Nicu 26.07.2018 20:46

Da cind se sterpele miliardul tacea si PLDM si Maia si tot e frumos, acuma se agita in pofida la o reforma, mai lasam populisme.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md