16:51:16 27.01.2020
 
Stiri

Maia Sandu: „Încrederea cetățenilor în ceea ce privește reformarea justiției a fost puternic ZDRUNCINATĂ în ultimul timp”. Decizia luată la Guvern

Social 21.08.2019 13:49 Vizualizări1982 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Încrederea cetățenilor în ceea ce privește reformarea justiției a fost puternic ZDRUNCINATĂ în ultimul timp”. Decizia luată la Guvern


Guvernul a creat astăzi două structuri noi pe lângă prim-ministru, cu atribuții în domeniul anticorupției.

Este vorba de Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției și Biroul consultativ pe politici anticorupție și reforma justiției, ambele pe lângă prim-ministru.

Înainte de a aproba regulamentul de funcționare a acestor structuri, premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu are atribuții directe la înfăptuirea justiției, dar este responsabil în fața oamenilor ca aceștia să trăiască bine.

„Am spus în repetate rânduri că pentru acest Guvern combaterea corupției este o prioritate. Știu că în ultima perioadă încrederea cetățenilor că justiția poate fi reformată a fost zdruncinată. Dar trebuie să înțelegem că sistemul corupt care a fost construit de vechiul regim este putred și se opune din răsputeri pentru a nu fi curățat. Chiar dacă noi ne dorim ca aceste lucruri să se întâmple foarte repede, trebuie să fim realiști și să înțelegem că aceste reforme sunt complicate și de durată. Pe noi nu ne opresc aceste tergiversări și această lipsă de cooperare din partea sistemului pentru a curăța justiția. Guvernul nu are competențe directe de combatere a corupției, dar Guvernul este responsabil în fața cetățenilor pentru ca viața lor să se îmbunătățească. Și viața cetățenilor se poate îmbunătăți doar atunci când vor înceta toate schemele de corupție”, a spus Maia Sandu, care își dorește ca Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și Autoritatea Națională de Integritate „să-și facă treaba”.

Potrivit deciziei apropate astăzi la Guvern, Consiliul va fi format din conducătorii autorităților statului responsabile de domeniile justiție, anticorupție și combaterea spălării banilor. Consiliul va fi condus de către prim-ministru, iar ministrul Justiției va fi membru din oficiu al Consiliului.

Totodată, Biroul va fi format din experți internaționali și naționali în domeniile anticorupție și reformare a justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md