16:44:51 23.02.2024
Stiri

Maia Sandu, despre intenția Moscovei de a semna un acord de colaborare în domeniul APĂRĂRII cu R. Moldova: „Pentru moment, noi o să semnăm următorul plan de acțiuni cu NATO”

Politică 30.08.2019 14:59 Vizualizări5489 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre intenția Moscovei de a semna un acord de colaborare în domeniul APĂRĂRII cu R. Moldova: „Pentru moment, noi o să semnăm următorul plan de acțiuni cu NATO”


Premierul Maia Sandu susține că Guvernul de la Chișinău nu a promit nicio scrisoare oficială despre intenția Moscovei de a semna cu R. Moldova un acord de colaborare în domeniul militar, așa cum se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

„Noi avem proceduri pe care le respectăm. Dl Șoigu (ministrul rus al Apărării - n.r.) a fost aici într-o vizită privată, așa cum am spus și anterior. Dacă o să vină o scrisoare oficială, o să vorbim despre asta. Pentru moment, noi o să semnăm următorul plan de acțiuni cu NATO”, a declarat astăzi la Guvern Maia Sandu.

Premierul a mai anunțat că a dispus o anchetă internă, după ce Poliția a tratat vizita lui Serghei Șoigu la Chișinău, de pe 24 august curent, ca pe una oficială: „Cineva nu a respectat ordinul prim-ministrului”.

Menționăm că, ieri, la întrevederea cu John Bolton, consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Maia Sandu a discutat cu oficialul american despre fortificarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare.

„Anul acesta vom negocia un nou Plan Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova – NATO și vom trece la cea de-a doua fază a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru Republica Moldova, susținerea SUA în aceste sens fiind fundamentală. Doar așa putem contribui la consolidarea capabilităților militare și la fortificarea sistemului de securitate național, abil în gestionarea amenințărilor atât convenționale, cât și hibride. Doar așa putem deveni un partener stabil care nu doar consumă, dar și oferă securitate”, a declarat Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md