13:59:31 11.07.2020
 
Stiri

Maia Sandu, despre decizia Curții de Apel prin care i-a fost validat lui Năstase mandatul de primar al Chișinăului: „Sper că nu este dorința judecătorilor de a se da bine pe lângă noua putere”

Politică 09.10.2019 14:11 Vizualizări2905 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre decizia Curții de Apel prin care i-a fost validat lui Năstase mandatul de primar al Chișinăului: „Sper că nu este dorința judecătorilor de a se da bine pe lângă noua putere”


Premierul Maia Sandu afirmă că „nu are încredere” în sistemul judecătoresc din R. Moldova, iar decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, prin care i-a fost validat mandatul de primar al capitalei lui Andrei Năstase, după un an și patru luni de la câștigarea alegerilor, demonstrează că acesta trebuie „curățat”.

„Este un exemplu care demonstrează decizia aberantă de anul trecut și, dacă vedem că anumite personaje care au participat la luarea acelei decizii se regăsesc printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus despre faptul că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că trebuie curățat. Altfel, toate aceste decizii vor ridica semne de întrebare”, a comentat astăzi la Guvern Maia Sandu.

Mai mult, premierul speră că această schimbare de macaz nu este o încercare a judecătorilor de a trece în solda noii guvernări: „Sper că nu este dorința lor de a se da bine pe lângă noua putere”.

CITIȚI și Va primi Năstase salariul pentru perioada cât a fost privat de funcția de primar al capitalei, după decizia CAC? Osmochescu: „Neapărat îi vor fi compensate daunele morale și materiale”

Menționăm că, pe 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău din vara anului trecut, prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost ales primar de Chișinău.

Năstase a declarat că judecătorii au luat decizia de ieri, doar datorită faptului că cererea pe care a depus-o la Curtea Europeană a fost comunicată Guvernului de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Taboră Ion 09.10.2019 17:56

Neghiobul ăsta de Clima ce, încearcă prin acțiunile date să se spele de păcate? Mai are după el și alte păcate. De pildă unul din păcatele pe care le are s-a soldat cu: https://justcivil.wordpress.com/2019/06/05/comunicare-catre-comisarul-pentru-drepturile-omului-mama-cu-3-copiii-privata-abuziv-si-evacuata-din-locuinta/

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md