00:29:43 24.06.2024
Stiri

Magazinul care nu are vânzători sau paznici. Se află în România

Știri 16.07.2018 08:03 Vizualizări1849 Autor: Ziarul National
Magazinul care nu are vânzători sau paznici. Se află în România sursa: google.ro


Nicolae Ţandrău are o afacere unică în România: magazinul care nu are vânzători sau paznici. Cumpărătorii sunt rugați să pună banii într-o cutie.

Nicolae Ţandrău, un fermier român din Deva, județul Hunedoara, a deschis primul magazin din țară care funcționează pe sistemul „cinste și onoare”, fără a avea nevoie de paznici sau vânzători, așa cum a declarat chiar el.

Bărbatul, pasionat de agricultură, își vinde produsele la un stand pe care l-a amenajat în incinta unui hipermarket: „Am cultivat, pe terenul meu şi al unor vecini cu care m-am asociat, aproape un hectar de porumb dulce, pentru comercializare.

Apoi am închiriat un loc de parcare în zona unui hipermarket din Deva, unde am amenajat un stand de vânzare a porumbului dulce, pentru fiert. Dimineaţa las pe tejghea mai multe lăzi cu ştiuleţi de porumb, lângă care se află o cutie în care clienţii pot introduce banii. Există şi un afiş pe care scrie «vânzare în sistem: cinste şi onoare». Până seara, când mă întorc de la lucru, locul nu este supravegheat de nimeni. Totuşi, mulţi dintre cei care vin să cumpere lasă bani pentru porumbul luat, dovedindu-şi astfel omenia”, a declarat Nicolae Ţandrău.

Magazinul nu este doar o simplă afacere pentru devean, ci și un test pentru români, prin care să demonstreze cât de cinstiți sunt.

Chiar dacă sunt și oameni care nu plătesc, proprietarul este mulțumit de faptul că cei mai mulți pun bani în cutie: „Este o mare bucurie să observi că oamenii, după ce pun bani în cutie, pleacă de acolo cu un sentiment de mulţumire că sunt cinstiţi. Sunt şi oameni care nu plătesc, dar eu mi-am asumat riscul cu furatul şi privesc partea plină a paharului. Este şi un fel de artă ce se întâmplă acolo. De fapt, omul nu îşi duce acasă numai porumbul, ci îşi duce acasă şi cinstea şi onoarea lui (…)”, a mai spus bărbatul.

Sursa: adevărul.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md