07:14:49 14.06.2024
Stiri

Adevărul despre SLĂNINĂ. Ce se întâmplă cu ficatul tău după ce o mănânci

Știri 08.07.2018 16:01 Vizualizări9820 Autor: Ziarul National
Adevărul despre SLĂNINĂ. Ce se întâmplă cu ficatul tău după ce o mănânci sursa: ciao.ro


Mihaela Bilic a făcut noi dezvăluiri despre două alimente din porc pe care românii le îndrăgesc.

Medicul nutriționist susține că mâncarea nu trebuie să fie excesiv de sănătoasă. Nu există motive pentru care copiii nu ar trebui să mănânce porc. Singura condiție este ca porțiile să fie moderate.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că oamenii trebuie să mănânce orice, dar câte puțin din fiecare.

„Noi, oamenii, am fost lăsați de natură să împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparație”, afirmă aceasta.

„Sunculițele aduc un aport mediu de colesterol, însă ele stimulează secreția de colesterol în propriul ficat”, susține dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnică București.

„Mitul alimentaţiei ‘sanatoase’ de la ţară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puternic acest lucru spunând că alimentaţia sau sfaturile ce ne trimit la alimentaţia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu ştiu ce mâncau bunicii şi cum erau preparate alimentele. Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grăsimea de porc, se bea lapte de bivoliţă cu grăsimea de două degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înţeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentaţie ce deloc, deloc nu era sănătoasă.

Slănina înseamnă grăsime saturată extrem, extrem de nesănătoasă pentru organism, chiar dacă e cu ceapă şi ţuică. Nu are nicio legătură cu sănătatea. Ţăranul român ce se ducea şi lucra de dimineaţa de la cinci până apunea soarele, la muncă, trebuia să-şi pună ceva de mâncare? Îşi punea ce avea şi el, o bucată de pâine, slănină care nu se strica şi apă. Să nu credeţi că bea ţuică acolo, pe câmp. Eventual o bea acasă, când sosea.

Cei de la ţară care aveau o condiţie economică bună mâncau nesănătos, iar cei ce nu aveau o condiţie economică bună pur şi simplu se denutreau. Niciuna dintre variante nu este în regulă. O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţioniştii astăzi, aproape nu exista în urmă cu 50 ani, pentru că despre această perioadă vorbim. Sigur că veţi veni să spuneţi că ţăranul avea activităţi fizice intense, dar atunci nu existau săli de sport, bazine de înot.

Recomandările pe care medicii le fac astăzi şi care sunt urmate nu existau atunci. Mă refer la practicarea sportului, fumatul era la el acasă, la fel şi consumul de alcool. În loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă. În casa bunicilor mei laptele de bivoliţă era considerat un simbol al sănătăţii. Azi îl mai consumă cineva? Nu”, a declarat profesorul Nicolae Hâncu.

Sursa: ciao.ro


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md