01:03:31 13.08.2022
Stiri

MAEIE anunță că este pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secții de votare peste hotare: „Avem spații care pot găzdui câte două-trei secții electorale”

Actualitate 17.06.2021 18:35 Vizualizări1590 Autor: Ziarul National
MAEIE anunță că este pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secții de votare peste hotare: „Avem spații care pot găzdui câte două-trei secții electorale”


Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) este pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secţii de votare peste hotare, în cazul în care autoritatea electorală centrală (CEC) va decide deschiderea unui număr mai mare de secţii de votare pentru diasporă la alegerile parlamentare din 11 iulie curent.

„Dacă CEC ar dori să iniţieze discuţii cu noi, am putea să venim cu sugestii cum să adaptăm harta sau geografia secţiilor de votare aşa încât să micşorăm presiunea şi să păstrăm costurile, pentru că există posibilităţi şi formule chiar şi acum de a interveni. Avem secţii de votare care sunt plătite sau altele care sunt obţinute gratuit, care pot găzdui aceleaşi două-trei secţii de votare. Dacă ar fi cazul ca CEC să accepte aceste discuţii, noi am putea să sugerăm adaptarea geografiei în aşa fel încât să micşorăm presiunea chiar şi în aceste condiţii”, a declarat astăzi secretarul general al MAEIE, Eugen Revenco, în cadrul emisiunii „Cronica Electorală” de la Radio Moldova.

Oficialul de la Ministerul de Externe a adăugat că instituția pe care o reprezintă ar putea, până la sfârşitul săptămânii curente, să trimită la CEC toate adresele şi propunerile ministerului privind componenţa birourilor electorale deschise peste hotare.

Amintim că un complet de judecată de la Curtea de Apel Chişinău a obligat astăzi CEC să deschidă cel puţin 190 de secţii de votare în străinătate pentru scrutinul din 11 iulie.

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat pentru aceeași sursă că membrii comisiei se vor întruni în seara zilei de astăzi pentru a discuta despre decizia Curţii de Apel Chișinău, iar vineri să fie luată o decizie în privința secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md