05:32:38 08.12.2021
Stiri

VIDEO // Sistemul MIXT votat în PATRU minute de către 74 de deputați

Politică 20.07.2017 10:38 Vizualizări1784 Autor: Ziarul National
VIDEO // Sistemul MIXT votat în PATRU minute de către 74 de deputați


UPDATE 10.38 // Votul mixt a fost votat de 74 de deputați democrați, socialiști și popular-europeni din cei 77 rămași la ședință.

UPDATE 10.35 // Liberal-democratul Tudor Deliu a întrebat câți polițiști sunt în fața Parlamentului și de ce intrarea centrală a Parlamentului este blocată, astfel încât niciun deputat nu poate ieși și nici intra în clădire. Acesta a solicitat o pauză de 30 de minute înainte de a discuta sistemul mixt, dar Andrian Candu a declarat că aceasta va fi acordată după raportul doamnei Apolschi la subiect. Totuși, pauza nu a mai fost acordat și s-a trecut la vot.

UPDATE 10.33 // Proiectul de lege cu privire la sistemul electoral mixt este primul subiect de pe ordinea de zi. Raisa Apolschi, șefa comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, a citit un raport scurt, iar spicherul Andrian Candu a pus imediat la vot proiectul în lectură finală.

CITIȚI și DOC // Varianta REDACTATĂ a proiectului de lege privind schimbarea SISTEMULUI ELECTORAL: „Proiectul este conform RECOMANDĂRILOR Comisiei de la Veneția”

UPDATE 10.30 // Comuniștii au anunțat că nu vor să participe la „uzurparea puterii în stat” și că părăsesc ședința în semn de protest. Și liberal-democrații, dar și liberalii au plecat de la ședință.

UPDATE 10.22 // Nici propunerea socialiștilor de a discuta deplasările guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, într-un an și trei luni de mandat, dar nici cea a liberalilor ca Parlamentul să asprobe o declarație împotriva actelor de instigare la separatism, după ce președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Câsa, a semnat la 5 iulie un acord de colaborare cu conducerea separatistă de la Tiraspol, nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

UPDATE 10.15 // Liberal-democrații au propus audierea raportului anual al procurorului general și audierea Guvernului pentru activitatea de la începutul anului, însă propunerile nu au fost susținute.

UPDATE 10.08 // Spicherul Andrian Candu a început ședința Parlamentului prin a felicita deputații care și-au sărbătorit ziua de naștere și a ține un minut de reculegere în memoria deputatei Irina Mizdrenco, ce a decedat la finele săptămânii trecute.

Ședința Parlamentului urmează să se desfășoare astăzi într-o atmosferă mai „specială”. În fața Legislativului s-au adunat mii de oameni la două mitinguri - unul împotriva iar altul pentru susținerea sistemului mixt care ar urma să fie votat în lectură finală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md