08:28:29 20.10.2018
 
Stiri

VIDEO, FOTO // Târgul de Crăciun din centrul Chișinăului, inaugurat de Guvern

Social 15.12.2017 17:57 Vizualizări1046 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Târgul de Crăciun din centrul Chișinăului, inaugurat de Guvern

„Târgul de Crăciun”, organizat în premieră de Guvern pe str. 31 august 1989, în perimetrul str. A. Pușkin și G. Bănulesacu-Bodoni, este inaugurat astăzi.

„„Acasă de Crăciun” este genericul acestui târg și a șirului de evenimente care urmează să vă bucure până pe 14 ianuarie. Anul acesta sărbătorim Crăciunul cu toții împreună. Acasă este locul unde ne simțim cel mai bine, acasă simțim căldura adevărată a sărbătorilor. Târgul de Crăciun este un exemplu mic a ceea ce înseamnă integrare europeană. Asta nu înseamnă că noi trebuie să mergem în marile orașe europene să vedem cum se marchează sărbătorile de Crăciun. Asta înseamnă să facem Crăciunul acasă, exact așa cum îl sărbătoresc marile orașe europene. Crăciunul este o sărbătoare de care trebuie să se bucure toată lumea. Am învățat acest lucru de la părinții mei – chiar când ne era greu în familie, întotdeauna au avut grijă ca noi, cei șapte copii, să ne simțim fericiți atunci când vine Crăciunul”, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul ceremoniei de inaugurare a evenimentului .

Târgul de Crăciun s-a umplut imediat o forfotă veselă în atmosfera creată de clădirile scăldate în proiecții grandioase de lumini și aromele îmbietoare de caramel, scorțișoară, vin fiert și tot ce îți poți imagina pentru o sărbătoare perfectă. În timp ce atmosfera magică a primei seri a fost acompaniată de Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Fluieraş”, show-baletul „Black&White” și un recital impresionant al trupei „Ethno Republic”, bucuria sărbătorilor de iarnă a dat viață zonelor speciale ale Târgului de Crăciun.

Până pe 14 ianuarie, zilnic, de la ora 10.00 și până la 22.00, în cele 5 zone ale târgului fiecare membru al familiei își va găsi activități pe potriva gustului. În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii pot sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în căsuța lui și primesc daruri. Zona de gheață oferă adrenalină pe o suprafață de 840 de metri părtrați, unde este amenajat cel mai mare patinoar din țară. Desprins din filme, un carusel cu 72 de locuri este atracția din Zona aventurii. De la mic la mare descoperim meșteșuguri și produse tradiționale în cele 22 de căsuțe din lemn, care îmbie cu delicatese culinare sau decorațiuni lucrate manual în Zona tradițiilor.

Atmosfera de sărbătoare este completată de Zona colindelor, care în următoarele zile va continua să ne bucure cu sunete de clopoței și recitaluri oferite de „Tharmis„ „Plăieșii”, Surorile Osoianu, alături de fanfare și colective etno-folclorice din regiuni, reprezentații ale artiștilor de circ, tombole și multe alte surprize.

Târgul de Crăciun de pe strada 31 august 1989 este magic și prin faptul că va avea în vizită peste 4.000 de copii dezavantajați din toată țara. Ei vor fi oaspeți speciali, pentru a trăi experiența unică a sărbătorilor, așa cum sunt celebrate în toată Europa.

Până pe 14 ianuarie ne vom bucura de emoții, muzică, dansuri, colinde și tradiții europene împreună cu cei dragi din țară și cei reveniți din diaspora, „Acasă de Crăciun”.

O tură la patinoar va costa 30 de lei, iar la carusel - 25 de lei.Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md