22:40:17 24.06.2024
Stiri

Pact de NEAGRESIUNE între forțele proeuropene la alegerile locale. Liderul PSDE, Ion Sula: „Cu cât mai mulți PRIMARI și consilieri PROEUROPENI va avea R. Moldova, cu atât procesul de integrare europeană va fi mai rapid și mai eficient”

Actualitate 29.05.2023 10:11 Vizualizări2472 Autor: Ziarul National
Pact de NEAGRESIUNE între forțele proeuropene la alegerile locale. Liderul PSDE, Ion Sula: „Cu cât mai mulți PRIMARI și consilieri PROEUROPENI va avea R. Moldova, cu atât procesul de integrare europeană va fi mai rapid și mai eficient”


Forțele proeuropene trebuie să trateze de pe acum cu mare responsabilitate și cu maturitate politică apropiatele alegeri locale generale, consideră președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula.

„Ideal ar fi fost constituirea unui front comun al forțelor proeuropene, ca să transmitem societății un mesaj puternic că, în aceste timpuri grele, suntem mai uniți ca niciodată și mai deciși ca oricând să facem ireversibil parcursul nostru european”, a declarat liderul PSDE, într-un interviu pentru curentul.md.

Totuși, Ion Sula realizează că, în lumina ultimelor evenimente, acest obiectiv nu e real.

„De aceea, ar fi bine să existe măcar un pact de neagresiune între forțele proeuropene. Parcursul european al R. Moldova trebuie susținut și de autoritățile locale. Cu cât mai mulți primari și consilieri proeuropeni va avea R. Moldova, cu atât procesul de integrare europeană va fi mai rapid și mai eficient. Existența unui pact de neagresiune va fi o garanție în plus că forțele proeuropene nu vor irosi timp și efort pentru reglări de conturi inutile. Avem scopuri comune și, chiar dacă facem parte din echipe diferite, trebuie să înțelegem că interesele partinice nu trebuie să prevaleze asupra intereselor țării”, a subliniat Ion Sula.

Președintele PSDE a mai spus că alegerile locale constituie baza viitoarelor scrutine. „De aceea, scopul nostru este o prestație onorabilă, care să ne deschidă noi oportunități. Scopul minim e să nu avem mai puțini aleși locali decât acum. Da, trebuie să fim conștienți că vom fi loviți din toate părțile, dar trebuie să rezistăm. Este primul examen pentru PSDE și trebuie să îl trecem cu succes. Noi, cei din echipa centrală, ne vom implica activ și vom susține colegii din teritoriu, în limita posibilităților. Suntem o echipă și trebuie să ne manifestăm ca atare”, a menționat fostul ministru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md