17:08:50 18.07.2018
 
Stiri

Liberal-democrații resping acuzațiile potrivit cărora cele 28 de milioane de euro de la UE pentru REFORMA justiției nu mai vin din cauza guvernării PLDM

Politică 12.10.2017 13:00 Vizualizări1226 Autor: Ziarul National
Liberal-democrații resping acuzațiile potrivit cărora cele 28 de milioane de euro de la UE pentru REFORMA justiției nu mai vin din cauza guvernării PLDM

Liderul fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) din Parlament, Tudor Deliu, respinge acuzațiile potrivit cărora cele 28 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru reforma justiției, nu au mai ajuns în R. Moldova din cauza liberal-democraților.

Potrivit lui Deliu, instituțiile europene au anunțat că sistează acordarea celor 28 de milioane de euro pentru că reformele din justiție nu sunt implementate.

„Am auzit că se încearcă învinuirea noastră de acest fapt. În perioada când în fruntea Ministerului Justiție erau reprezentanții PLDM, au fost aprobate practic toate prevederile Strategiei de reformare a justiției. Pot să vă aduc aminte doar câteva acte legislative pe care și le asumă astăzi altcineva. E vorba de Legea cu privire la procuratură, care a fost elaborată în acea perioadă. Doar că mai apoi, în procesul de adoptare, unii s-au străduit să introducă niște chițibușuri în favoarea lor. Vă aduc aminte și de pachetul de integritate, care a fost respins de miniștrii democrați în Guvernul Gaburici, iar mai apoi în Guvernul Streleț. Ulterior au prezentat acest pachet de integritate ca o operă de-a lor. Mai e vorba de harta instanțelor judecătorești și multe alte acte legislative”, a menționat astăzi Deliu.

În același context, liberal-democratul a subliniat că R. Moldova nu are probleme la adoptarea unor acte legislative, dar la implementarea acestora. „Pot recunoaște că avem multe legi bune, dar la capitolul implementare suntem la zero. Noi de fiecare dată venim cu o statistică bună în ceea ce privește adoptarea unor acte legislative, dar nu vedem efectul acestora”, a conchis Tudor Deliu.

De menționat că UE nu va mai acorda 28 de milioane de euro pentru reforma justiției din R. Moldova, adică ultima tranșă din cadrul programului de reforme a sectorului justiției în valoare de 60 de milioane de euro. Într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Delegației UE la Chișinău se arată că cele 28 de milioane de euro „au fost disponibile pentru autoritățile din R. Moldova care au fost de acord să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015”.

La rândul său, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, susține că era clar încă din luna septembrie curent faptul că UE nu va debursa cele 28 de milioane de euro destinate pentru reforma justiției în R. Moldova, iar de acest fapt s-ar face vinovată „guvernarea din anii 2014 și 2015”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Dragos 12.10.2017 13:19

Pd-rast a fost dintotdeauna un bolovan cracanat in mijlocul drumului...spre democratie, libera exprimare, spre Europa. Mizerii umane care au persecutat om cu om, care au silit legiune dupa legiune sa se predea sau sa se retraga din calea bolovanului cracanat, din fata tomberonului umplut si gonflat cu gunoaie politice. PutuRosii, odiosii, mincinosii, impotentii, incompetentii, andropauzatii, ratangiii, cazutii la examenul de capacitate in fata Occidentului, ne-Phutin-cioasii din pd-arstie incearca sa dea vina pe altcineva. Acestea sunt fiinte non-umane salbatice, haplea, hulpave, hamesite. Mult mai fioaroase decat fiarele salbatice din indepartata jungla.

Dumitru 12.10.2017 13:55

Da cine a condus țara din 2014-2015, nu era Guvernul Streleț la conducere? A cui era acest premier, a lui Filat?

Grig 12.10.2017 14:19

Wei Dimutru, este clar spus, legile au fost propuse spre votare, pentru a merge in pas cu cerintele impuse de UE dar au fost boicotate de catre deputatii PD la acea vreme, astfel AIE ajungand in impozibilitatea de a vota aceste legi

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md