04:30:55 20.06.2024
Stiri

Kremlinul, despre decizia UE de a deschide negocieri de aderare cu R. Moldova și Ucraina. „Este o decizie care poate DESTABILIZA Uniunea Europeană. Nici Ucraina și nici R. Moldova nu îndeplinesc criteriile, iar negocierile pot dura ani și decenii”

Actualitate 15.12.2023 14:14 Vizualizări1883 Autor: Ziarul National
Kremlinul, despre decizia UE de a deschide negocieri de aderare cu R. Moldova și Ucraina. „Este o decizie care poate DESTABILIZA Uniunea Europeană. Nici Ucraina și nici R. Moldova nu îndeplinesc criteriile, iar negocierile pot dura ani și decenii”


Kremlinul susține că decizia de a începe negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova ar putea „destabiliza” Uniunea Europeană.

„UE trece deja prin nu cele mai bune momente din istoria sa, atât în ceea ce privește funcționarea acestei uniuni, cât și în ceea ce privește economia. Prin urmare, bineînțeles, este clar că este vorba de o decizie absolut politizată și de dorința UE de a demonstra în acest fel sprijinul său pentru aceste țări”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției rusești de presă Interfax.

„Bineînțeles, astfel de noi membri pot destabiliza de fapt UE”, a susținut el.

„UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte de intrare. În acest moment, este evident că nici Ucraina și nici R. Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a adăugat că „negocierile privind aderarea la UE pot dura ani și decenii”, retorică preluată și de politicienii proruși de la Chișinău. „Bineînțeles, din moment ce UE și eu trăim pe același continent european, acest lucru ne interesează. Urmărim cu atenție acest lucru”, a spus el.

Peskov a acuzat UE că încearcă de fapt să „antagonizeze” aceste țări față de Rusia.

Statele UE au decis joi să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, acordând, de asemenea, Georgiei statutul de țară candidată la aderare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md