23:12:44 01.03.2024
Stiri

Kalinin, care a rămas fără cetățenia R. Moldova, ripostează de la Moscova: A anunțat formarea unui pluton de soldați care să lupte împotriva Ucrainei și a R. Moldova: PCCOCS l-a citat pentru audieri

Actualitate 04.12.2023 15:07 Vizualizări2436 Autor: Ziarul National
Kalinin, care a rămas fără cetățenia R. Moldova, ripostează de la Moscova: A anunțat formarea unui pluton de soldați care să lupte împotriva Ucrainei și a R. Moldova: PCCOCS l-a citat pentru audieri Captură video


Alexandr Kalilin, căruia președinta Maia Sandu i-a retras recent cetățenia R. Moldova, amenință din nou Chișinăul cu un război.

Fostul șef de partid din R. Moldova, stabilit la Moscova, a anunțat vinerea trecută, prin intermediul agenției de presă rusești „Ria Novosti”, despre formarea unui pluton internațional de soldați care ar urma să lupte în Ucraina, dar pe viitor - și în R. Moldova.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de Alexandr Kalinin și l-a citat pe acesta pentru audieri, „în vederea atribuirii statutului procesual-penal”.

Menționăm că Alexandr Kalinin mai are un dosar la PCCOCS pentru propagarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Acesta a apărut în mai multe filmulețe video pe rețelele de socializare purtând uniformă militară cu însemnele Uniunii Sovietice sau cu simbolurile războiului lansat de Rusia în Ucraina (litera „Z”, de exemplu), fiind înarmat și amenințând inclusiv R. Moldova cu războiul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md